Ga naar zoekveld

Biografie ds. Orlando Bottenbley

Ds. Orlando Bottenbley is een voormalig predikant van de baptisten van de Vrije Baptistengemeente Bethel, een kerk in de Friese plaats Drachten.

Na zijn studie Theologie aan het Bijbel Instituut België (momenteel heet deze de Evangelische Theologische Faculteit Leuven), studeerde hij verder aan het Nederlands Gereformeerd Seminarie en aan de Theologische Universiteit Kampen (Broederweg) van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt.

Na het afstuderen is hij betrokken geweest bij het stichten van baptistengemeenten in Sneek, Heerenveen en Franeker. Hij was op dat moment predikant in Lemmer. In 1988 werd hij beroepen als voorganger van de Vrije Baptistengemeente in Drachten, een kerkelijke gemeente die hij heeft zien groeien van rond de 60 leden in de jaren 70 en 80 naar 2700 per eind 2009 met 's zondags zo'n 3500 kerkgangers bij verschillende diensten. In september 2017 zwaaide ds. Bottenbley af als voorganger in Drachten. Op dat moment telde de kerk ruim 4500 leden. Hij is daar dan 29 jaar lang voorganger geweest.

Sindsdien is ds. Bottenbley als voorganger verbonden aan De Verbinding, een Baptistengemeente in Amsterdam. Ook is hij te zien als vaste presentator bij het EO programma De Kapel.