Veelgestelde vragen over de Nederland Zingt Dag 2022

Wat is de Nederland Zingt Dag?

Nederland Zingt is het muzikale hart van de EO. Dat bestaat dankzij een trouwe groep kijkers en vrienden. We zijn ontzettend blij om te kunnen vertellen dat we voor deze groep vrienden nog dit jaar een fantastische Nederland Zingt Dag gaan organiseren. De Nederland Zingt Dag is een jaarlijks muzikaal evenement, waar ruim tienduizend mensen samenkomen om te zingen, luisteren en te ontmoeten. Dit jaar is de 19e editie.

Zijn mijn tickets uit 2019 nog geldig?

Nee deze zijn niet meer geldig. Iedereen die voor de editie van 2020 een ticket had gereserveerd heeft een mail gekregen in het najaar dat de dag definitief niet doorging. Je kon ervoor kiezen om het geld van het ticket te doneren aan de EO of je hebt je geld terug gekregen. Bij geen reactie op de mail hebben wij het geld sowieso teruggestort. Het geld is in november 2020 teruggestort. Deze tickets zijn dus niet meer geldig

 

Wanneer is de Nederland Zingt Dag?

De Nederland Zingt Dag is op 22 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht.

Waar wordt de Nederland Zingt Dag gehouden?

De Nederland Zingt Dag vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht (Hal 7 en 8), Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht. 

Wanneer kan ik reserveren?

Het is mogelijk om tickets te reserveren vanaf 25 april via www.nederlandzingtdag.nl

 

Waar kan ik tickets reserveren?

Het is al mogelijk om tickets te reserveren voor de Nederland Zingt Dag. Dat kan hier.

Er wordt een code gevraagd voordat ik kan reserveren.

Dat klopt! Alle vrienden van Nederland Zingt hebben een code via de post ontvangen. Nieuwe vrienden krijgen deze code binnen 1 – 3 werkdagen via de mail. Zodra de code is ingevoerd kan je tickets bestellen. De korting van 50% wordt automatisch verrekend op 1 ticket.

Welke artiesten/sprekers komen naar de Nederland Zingt Dag?

Achter de schermen werken we hard aan het programma voor de Nederland Zingt Dag. Welke artiesten en sprekers we dit jaar verwelkomen, blijft nog even een verrassing. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Word dan nu alvast vriend van Nederland Zingt via www.eo.nl/vriend.

Wat kost een kaart voor de Nederland Zingt Dag?

Een ticket voor de Nederland Zingt Dag kost 30 euro, en je betaalt 1 euro administratiekosten. Vrienden van Nederland Zingt ontvangen op 1 kaartje 50% korting. Deze unieke kortingscode krijgen de vrienden via een brief toegestuurd op uiterlijk 23 april. 

Is er een programmaboekje beschikbaar?

Iedereen krijgt gratis toegang tot een digitaal programmaboekje. Wilt u een geprint boekje dan kan deze bijbesteld worden voor € 2,50 per boekje.

Kan ik vrijwilliger worden op de Nederland Zingt Dag?

Aanmelden als vrijwilliger voor de Nederland Zingt Dag kan hier.

Waarom is de NZ-dag dit jaar alleen voor vrienden?

Als EO blijven we investeren in de Nederland Zingt Dag, omdat we het een onmisbaar evenement vinden. Een dag waarop we samen zingen en elkaar ontmoeten. Maar deze dag kost veel geld en we kunnen als EO niet meer zo'n grote eigen bijdrage leveren als andere jaren. We krijgen als EO mooie kansen om te delen vanuit Gods liefde maar we hebben ook te maken met stijgende kosten. Bij de EO-Jongerendag kozen we voor fondsenwerving, bij dit evenement vragen we bezoekers om vriend te worden.

Wat kost het om vriend te worden?

Vriend van Nederland Zingt ben je al voor 5 euro per maand. Als vriend steun je niet alleen de Nederland Zingt Dag, maar ook de uitzendingen en andere activiteiten van Nederland Zingt. Vriend ben je vanaf 5 euro per maand. Je krijgt dan als eerste de nieuwtjes van Nederland Zingt in je mailbox, 50% korting op een ticket voor de Nederland Zingt Dag, een welkomstcadeau en je krijgt één keer per jaar de cd van Nederland Zingt op aanvraag.

Wat voor voordelen heb ik als vriend van Nederland Zingt?
  • Je maakt o.a. Nederland Zingt mogelijk
  • Je mag een mooi welkomstcadeau uitzoeken
  • Elk jaar 50% korting op je kaartje voor de Nederland Zingt Dag
  • Elk jaar kun je de nieuwste Nederland Zingt cd aanvragen
  • Je ontvangt vier keer per jaar de speciale vrienden nieuwsbrief, waarin je als eerste op de hoogte wordt gesteld van nieuwtjes
  • Je ontvangt wekelijks de Nederland Zingt nieuwsbrief
Ik wil geen vriend worden en wel naar de Nederland Zingt Dag. Waarom is dat niet mogelijk?

Het is per vriend mogelijk om een introducé mee te nemen. Maar om deze dag en de overige activiteiten van Nederland Zingt mogelijk te maken is de steun van vrienden essentieel. Zie vraag ‘Waarom is de Nederland Zingt Dag dit jaar alleen voor vrienden?’

Waarom verhogen jullie niet gewoon de prijs van de tickets?

We hebben ervoor gekozen om de dag samen met de vrienden van Nederland Zingt te organiseren. Op deze manier blijft de prijs laagdrempelig. Met de steun van vrienden kunnen we ook de overige Nederland Zingt activiteiten mogelijk maken.

Vragen voor Vrienden van Nederland Zingt

Wanneer ben ik vriend van Nederland Zingt?

Vriend van Nederland Zingt ben je vanaf 5 euro per maand. Je ontvangt dan ook onze vriendennieuwsbrief. Alle vrienden krijgen uiterlijk 23 april via de post een kortingscode toegestuurd om te reserveren voor de Nederland Zingt Dag. Vrienden die zich vanaf 29 maart nieuw aanmelden als vriend ontvangen hun kortingscode via de mail. Heb je deze niet ontvangen en weet je zeker dat je vriend bent, laat het ons dan weten via eo.nl/service

Ik ben vriend mag ik dan een ticket reserveren?

Jazeker. Als vriend van Nederland Zingt kan je vanaf 25 april twee tickets reserveren. Op 1 ticket ontvang je 50% korting.

Hoe werkt de kortingscode?

Alle vrienden krijgen uiterlijk 23 april via de post een kortingscode toegestuurd om te reserveren voor de Nederland Zingt Dag. Vrienden die zich vanaf 29 maart nieuw aanmelden als vriend ontvangen hun kortingscode via de mail. Heb je op 23 april nog geen code ontvangen terwijl je wel vriend bent? Laat het ons dat weten via service@eo.nlDe kaartverkoop start op 25 april, vanaf dan kun je online je tickets bestellen.

 

In 4 stappen naar de Nederland Zingt Dag

  1. Ga vanaf 25 april naar www.nederlandzingtdag.nl
  2. Voer de unieke code in en bestel tickets voor de Nederland Zingt Dag
  3. De korting van 50% is automatisch verrekend op 1 ticket
  4. Kom op 22 oktober naar de Jaarbeurs in Utrecht
Hoeveel introducés kan ik meenemen?

Als vriend van Nederland Zingt mag je twee tickets bestellen voor de Nederland Zingt Dag. Je mag dus 1 introducé meenemen. Voor de introducé betaal je de gewone prijs van € 30.

Let op: voor gezinnen maken we een uitzondering. Lees verder hieronder.

 

Wij willen met het gezin komen. Kan dat?

Er zijn gezinstickets te koop. Deze kosten ook € 30 per stuk. De hoofdboeker moet vriend zijn en kan dan voor twee volwassen boeken en deze aanvullen met 4 gezinstickets. Let op: gezinstickets mogen alleen besteld worden voor kinderen onder de 18 jaar.

We zijn allebei vriend en willen samen komen. Hoe zit het dan met de korting?

Bedankt voor jullie steun. Jullie ontvangen dan beide een unieke kortingscode. Hiermee ontvangen jullie dan allebei 50% korting op je ticket voor de NZ-dag. 

Let op: gaat het om een rolstoelplek en een begeleider die beide vriend zijn, dan ontvang je van ons een aparte link. Stuur voor deze link een mail naar service@eo.nl met de toelichting dat jullie een rolstoelplek willen reserveren en beide vriend zijn.

Op hoeveel kaarten krijg ik korting?

De kortingscode die je ontvangt is geldig op 1 kaartje. Wel is het mogelijk om een introducé mee te nemen. Die betaalt de normale prijs van € 30,-.

Ik dacht dat mijn ticket gratis was als vriend van Nederland Zingt.

Sinds twee jaar ontvang je als vriend 50% korting op je kaartje en is niet meer het hele kaartje gratis. Wel ontvang je nog elk jaar een gratis CD en we werken aan nog meer leuke dingen voor onze vrienden.  

Ik heb geen kortingscode gehad/ben mijn code kwijt. Wat moet ik doen?

De kortingscode ontvang je uiterlijk 23 april. Vrienden die zich vanaf 29 maart nieuw aanmelden als vriend ontvangen hun kortingscode via de mail. Heb je deze niet ontvangen en weet je zeker dat je vriend bent, laat het ons dan weten via eo.nl/service

We sturen dan een nieuwe kortingscode toe.

Ik heb tickets besteld maar heb nog vragen

Het bestellen van de tickets gaat via PayLogic. Heb je vragen over je bestelling die is afgerond? Kijk dan bij hun klantenservice via deze link. 

Krijg je de pagina van de klantenservice in het Engels? Rechtsboven de pagina is het mogelijk om de taal te veranderen naar het Nederlands.

Kan ik mijn reservering wijzigen of annuleren? Hoe zit het met de coronamaatregelen?

Dit is helaas - zoals bij ieder concert - niet mogelijk. Omdat je kaartje niet op naam is, kan je je ticket wel aan iemand doorgeven. Dus hopelijk kan je er iemand blij mee maken. Mocht de Nederland Zingt Dag door nieuwe corona-maatregelen onverhoopt niet doorgaan, dan krijg je natuurlijk wel de optie om je geld terug te krijgen.