Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit is mijn lied

Soms met een orgel op hele noten, soms met luide drums of met een eenvoudige akoestische gitaar. Muziek helpt om te genieten en te bewonderen, maar ook om te rouwen en verdriet te uiten.

Luister de trailer

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Muziek is vervlochten met het geloofsleven. Bij ingetogen aanbidding, feestelijke vieringen of eeuwenoude plechtigheden. Soms met een orgel op hele noten, soms met luide drums of met een eenvoudige akoestische gitaar. Muziek helpt om te genieten en te bewonderen, maar ook om te rouwen en verdriet te uiten. Sommige nummers verwerven door de jaren heen een geliefde status. In de nieuwe EO-podcast Dit is mijn lied worden de belangrijkste liederen, hymnes en gospels uit verschillende christelijke tradities besproken, ontleed en gevierd.

Elke aflevering staat een lied centraal dat in verschillende uitvoeringen en fragmenten te horen is. Schrijvers, zangers en componisten delen hoe zo’n nummer tot stand komt. Bekende en minder bekende liefhebbers vertellen over hun verhalen en ervaringen bij dat specifieke lied. Deze podcast helpt om weer met nieuwe oren naar deze bijzondere liederen te luisteren.

--:--