NPO Logo EO Logo youtube facebook navicon search video check cross whatsapp facebook-share mail tag image audio close menu
Nederland Zingt

Nederland Zingt

2 maart 2013, 19:00

Nederland Zingt in de Eusebiuskerk in Arnhem met onder andere het vocaal ensemble Vocalism.

Verder hoort u het Gemengd Koor Groot Veluwe onder leiding van Wim Magré, soliste Diane Ranselaar en begeleiding door brassband de Wâldsang en pianist Arjan Breukhoven en organist Martin Zonnenberg. De leiding van de samenzang is in handen van Rieks van der Velde.

De bouw van de Eusebiuskerk in Arnhem vergde meer dan 100 jaar. In de eeuwen daarna is kerk meerdere keren gerestaureerd. Toren en kerkgebouw raakten tijdens de Slag om Arnhem in september 1944 zwaar beschadigd, maar werden daarna weer gerestaureerd en (deels) herbouwd.