Nederland Zingt Dichtbij - Nieske Selles-ten Brinke

15 maart 2020, 11:30

Jurjen ten Brinke heeft een openhartig gesprek met zijn zusje Nieske Selles-ten Brinke (38), die de ernstige diagnose kanker kreeg. Je kent Nieske wellicht als gepassioneerd (pleeg)moeder, auteur en spreker over geloofsopvoeding en pleegzorg. In juli 2019 is bij Nieske uitgezaaide eierstokkanker ontdekt, waarop een operatie en een intensieve behandeling volgde. Nu moeten zij en haar (pleeg)gezin leren leven met een onzekere toekomst. Jurjen praat met Nieske en haar man Allard over hoe zij daarmee omgaan. Hoe ervaren zij God dichtbij in het proces? Wat als God soms ver weg lijkt, of als ze Hem helemaal niet ervaren? En hoe is het voor Jurjen dat zijn zusje door zo'n heftige periode gaat? Nieske en haar gezin laten zien hoe hun levensmotto 'Share your life' de rode draad blijft in hun leven. Hun bijzondere verhaal wordt omlijst met veel muziek, samenzang en een Bijbelse overdenking.

Deze liederen gaan we zingen

 • Psalm 100
 • Wees niet bevreesd
 • U bent mijn schuilplaats, Heer
 • Stil (Verberg mij nu)
 • Psalm 43:3 en 4
 • Psalm 121
 • Ik zal er zijn
 • Psalm 116
 • Psalm 91: Mijn toevlucht
 • Stil, mijn ziel, wees stil
 • Muzikale verrassing

Bekijk hier de liedteksten en uitvoerenden.

Visie en Eva

Lees ook de prachtige artikelen die onze collega's van Visie en Eva maakten over Jurjen en Nieske.

Klik hier voor het artikel van Visie.

Klik hier voor het artikel van Eva.

Lied van de week: Stil mijn ziel, wees stil

Deze aflevering hoort bij:

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: