Nederland Zingt Dichtbij - Jonathan Leeuwis

26 april 2020, 11:40

In een tijd waarin veel dingen in de samenleving anders zijn dan normaal gaan processen in de natuur onverminderd door. En juist in de natuur kunnen we God heel dichtbij ervaren, vertelt boswachter Jonathan Leeuwis. Hij is aanstaande zondag te gast in de uitzending van Nederland Zingt Dichtbij, waarin hij onze presentator Jurjen ten Brinke meeneemt de natuur in. Jurjen gaat met Jonathan in gesprek over wat hem drijft in zijn werk als boswachter, maar ook over hoe Jonathan na een periode van depressie zijn rust vond in de natuur. Uiteraard is er naast het gesprek en de prachtige beelden van de natuur ook ruimte voor samenzang en een bijpassende overdenking.

Deze liederen gaan we zingen

 • Komt laat ons vrolijk zingen
 • Psalm 8
 • Zie de zon, zie de maan
 • Heerser over alle dingen
 • De Heer is mijn Herder
 • Hoe groot zijt Gij
 • De schepping getuigt
 • Voor de bloemen op de velden
 • O God van hemel, zee en aard
 • Dank U, Heer, voor al wat leeft
 • Schepper en Koning

Bekijk hier de liedteksten en uitvoerenden.

Lied van de week: De schepping getuigt

Deze aflevering hoort bij:

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: