Nederland Zingt Dichtbij - Zuster Greet Verhoeven

13 april 2020, 10:00

Jurjen ten Brinke bezoekt zuster Greet Verhoeven. Als leidinggevende van het Diaconessenhuis van Amerongen maakte zij, samen met haar medezusters, een bijzondere keuze. De zusters verruilden hun oude vertrouwde Diaconessenhuis voor een leefgemeenschap met gezinnen. Hoe is het voor de zusters het leven te delen met vier gezinnen met in totaal tien kinderen? Wat betekent dit voor de gezinnen? En hoe bevalt het nieuwe leven voor zuster Greet? Dit inspirerende verhaal wordt omlijst met veel muziek, samenzang en een Bijbelse overdenking.

De opnames van deze uitzending hebben plaatsgevonden net voor de strenge coronamaatregelen van kracht zijn geworden.

Deze liederen gaan we zingen

 • Psalm 118: 1 en 5
 • Morgenglans der eeuwigheid
 • Mijn Jezus ik houd van U
 • Omdat Hij leeft
 • Nabij Gods hoog verheven troon
 • Glorie aan God
 • Jezus alleen / Ik kies vandaag
 • Uw genade is mij genoeg
 • Vervuld van uw zegen
 • Ik zal er zijn
 • Ik wil jou van harte dienen
 • U zij de glorie

Bekijk hier de liedteksten en uitvoerenden.

Voorproefje op de uitzending

Interview met zuster Anneke en Ilse die met haar gezin bij de zusters woont

Onze collega's van EVA hebben een prachtig interview met zuster Anneke gepubliceerd. Zij vertelt daarin over alle veranderingen van de laatste tijd. Zo staat er nu in de gemeenschappelijke tuin een trampoline, waar altijd wel een paar kinderen op springen. “Dat is wel even wennen”, vindt zuster Anneke. “Bij het oude Zendings-Diaconessenhuis hadden we een grote stiltetuin. Het was er heerlijke rustig, met bomen en vogels. Hier crossen de kinderen op fietsjes, steps en skelters door de tuin, terwijl wij zusters de perkjes op orde willen houden. Maar het levert ook veel plezier op. Zo zijn we als zusters tóch een soort oma’s geworden. Ik geniet daarvan.”

Klik op linker afbeelding om het hele interview te lezen. Of op de rechter afbeelding om het interview te lezen met Ilse die met haar gezin bij de zusters woont.

De leefgemeenschap in coronatijd

De opnames voor deze uitzending hebben plaatsgevonden voor de coronacrisis uitbrak in ons land. Nu is ook voor de zusters alles anders geworden. Ilse (één van de bewoonsters in de leefgemeenschap) vertelt hoe zij nu nog meer diepgang met de zuster ervaren: “Zij stonden laatst op hun balustrade en wij in de tuin. Toen hebben we samen het Onze Vader gezongen. Dat was zo mooi! Het is bijzonder dat er nóg meer verbinding ontstaat, júíst door afstand. We hebben ons als leefgemeenschap ook aangemeld bij Nietalleen.nl, zodat mensen uit de buurt die hulp nodig hebben ook via die weg bij ons terechtkunnen.”

Heb jij ook hulp nodig of behoefte aan een luisterend oor? Kijk dan op de website van nietalleen.nl

Deze aflevering hoort bij:

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: