Nederland Zingt Dichtbij - Klazina de Bakker

24 mei 2020, 11:40

Jurjen ten Brinke ontmoet Klazina de Bakker. Jarenlang was Klazina aan de ene kant een 'nette' echtgenote en moeder van vier jonge kinderen en aan de andere kant een vrouw met een alcoholverslaving. Ze durft met niemand over haar verslaving te praten en houdt het zelfs voor haar man verborgen. Wanneer de situatie onhoudbaar lijkt te worden, hoort Klazina een preek over David en Goliath, waarin de voorganger aan de gemeente vraagt wie ieders persoonlijke Goliath is. Klazina weet dat ze hulp moet gaan zoeken en komt uiteindelijk bij een AA-groep terecht. Jurjen gaat met Klazina in gesprek over haar leven met een alcoholverslaving, maar ook over hoe ze met Gods hulp van de verslaving is afgekomen en over hoe ze nu andere vrouwen, die met een alcoholverslaving worstelen, probeert te helpen. Er is ook weer ruimte voor veel muziek en een Bijbelse overdenking.

Deze liederen gaan we zingen

 • Komt laat ons zingen altezaam
 • Komt vermoeiden, kom tot Jezus
 • De rivier
 • Heer ik kom tot U
 • Volle verzeek'ring
 • Ik wil jou van harte dienen
 • In Zijn hand
 • Grote God die mij bevrijdt
 • Psalm 139
 • Hij redde mij
 • Heilige Geest van God
 • Uw rust in mijn wereld

Bekijk hier de liedteksten en uitvoerenden.

Lied van de week: It is well

Wil je meer weten?

Herken je jezelf in het verhaal van Klazina? Lees dan vooral verder in dit artikel. Je bent waardevol en kostbaar in Gods ogen. Zorg goed voor jezelf, je bent het waard!

Deze aflevering hoort bij:

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: