Nederland Zingt Dichtbij - Nieske Selles-ten Brinke

20 september 2020, 11:45

Jurjen ten Brinke heeft een openhartig gesprek met zijn zusje Nieske Selles-ten Brinke (38), die de ernstige diagnose kanker kreeg. Je kent Nieske wellicht als gepassioneerd (pleeg)moeder, auteur en spreker over geloofsopvoeding en pleegzorg. In juli 2019 is bij Nieske uitgezaaide eierstokkanker ontdekt, waarop een operatie en een intensieve behandeling volgde. Nu moeten zij en haar (pleeg)gezin leren leven met een onzekere toekomst. Jurjen praat met Nieske en haar man Allard over hoe zij daarmee omgaan. Hoe ervaren zij God dichtbij in het proces? Wat als God soms ver weg lijkt, of als ze Hem helemaal niet ervaren? En hoe is het voor Jurjen dat zijn zusje door zo'n heftige periode gaat? Nieske en haar gezin laten zien hoe hun levensmotto 'Share your life' de rode draad blijft in hun leven. Hun bijzondere verhaal wordt omlijst met veel muziek, samenzang en een Bijbelse overdenking.

Update: Hoe gaat het nu met Nieske?

Deze uitzending is een herhaling. Ten tijde van de opnames voor deze uitzending was de toekomst van Nieske en haar (pleeg)gezin nog erg onduidelijk. Inmiddels zijn we meer dan een jaar verder. Nieske heeft ons geschreven hoe het nu met haar gaat: ‘Ik voel me goed en herstel goed.’

In dit artikel lees je verder hoe het nu met Nieske gaat.

Deze liederen gaan we zingen

Bekijk hier de liedteksten en uitvoerenden.

Lied uit de uitzending 'Stil, mijn ziel, wees stil'

Deze aflevering hoort bij:

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: