Nederland Zingt Dichtbij - Klaas Ferbeek

2 mei 2021, 11:45

Jurjen ten Brinke gaat in Friesland op pad met de 83-jarige Klaas Ferbeek. Als kind maakt Klaas de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding mee. Hij ziet zijn vrijheid niet als iets vanzelfsprekends en gaat zich naarmate hij ouder wordt inzetten voor slachtoffers van oorlog en armoede. In Nederland geeft hij de verhalen van toen door aan een nieuwe generatie door middel van gastlessen op basisscholen. Klaas vertelt aan Jurjen hoe de gebeurtenissen van toen nu nog actueel zijn en over hoe God hem de kracht geeft om de verhalen te blijven vertellen. Uiteraard is er weer ruimte voor een bijpassende Bijbelse overdenking en veel samenzang.

Deze liederen gaan we zingen

 • Psalm 95 vers 1 en 3
 • Gelukkig is het land
 • Dank dank nu allen God
 • Blijf bij mij Heer
 • Stil (Verberg mij nu)
 • O lieve Heer, geef vrede
 • Laat komen Heer uw rijk
 • Groot is uw trouw
 • Vrede
 • Er komt een nieuwe aarde
 • Dank U Heer
 • Vrede zij u
 • Wilhelmus

Bekijk hier de liedteksten, uitvoerenden en meer informatie.

Voorproefje: Vrede zij u

Deze aflevering hoort bij:

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: