Nederland Zingt Dichtbij - Daniël Kerolles

3 oktober 2021, 11:45

In deze eerste uitzending van het nieuwe seizoen Nederland Zingt Dichtbij gaat Jurjen op bezoek bij Daniël Kerolles. Al jong zegt Daniël het geloof van zijn jeugd vaarwel. Maar wanneer jaren later een collega hem meevraagt naar de kerk, wordt het vuurtje opnieuw aangewakkerd. Daniël besluit zich te gaan verdiepen in het geloof en komt terecht bij de roots van zijn vader, de Koptisch-Orthodoxe kerk. Hij wordt actief in de parochie in Den Haag en probeert zijn geloof daarnaast ook op zoveel mogelijk plekken uit te dragen. Een van de plekken is tijdens een modellenwedstrijd. Jurjen ten Brinke gaat met Daniël mee naar zijn kerk in Den Haag en neemt deel aan een sportieve training voor het modellenwerk. Verder liederen en een Bijbelse overdenking.

Deze liederen gaan we zingen

 • O hoogt' en diepte looft nu God
 • O Jezus Christus, licht ze bij
 • 'k Zal uw liefde immer loven
 • Gij trouwe Herder
 • Iedereen zoekt U, jong of oud
 • De ware kerk des Heren
 • Voor altijd
 • Heer wijs mij uw weg
 • Stap voor stap
 • Wonderlijk
 • Eeuwige God (Zegen, aanbidding)

Bekijk hier de liedteksten, uitvoerenden en meer informatie.

Voorproefje: O hoogt' en diepte looft nu God

Deze aflevering hoort bij:

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: