Nederland Zingt - Denise Brand en samenzang

27 november 2021, 18:15

Denise Brand zong in 2017, samen met de overige leden van het vocaal ensemble Eleven, tijdens het Vriendenconcert en de aansluitende Nederland Zingt-avond in Zutphen. Haar herinneringen aan deze dag worden omlijst met bekende samenzangliederen uit de bundel van Johannes de Heer en andere bundels. Kijk en zing je mee?

Een langere uitzending?

Vind je de televisie-uitzending ook te kort en wil je graag verder kijken en zingen? Of vind je het leuk om tijdens de uitzending mee te praten in de chat? Scroll dan verder naar beneden, daar vind je alle informatie over de online uitzending met nóg meer mooie liederen!

Deze liederen gaan we zingen

  • Ik zal er zijn
  • Diep, diep aan uwe voeten
  • Op die heuvel daarginds
  • Nader tot U, o Heer
  • Ik zie een poort wijd open staan
  • Heer ik hoor van rijke zegen

Na de tv-uitzending gaan we online verder (zie hieronder) en zingen we de volgende liederen:

  • Ga niet alleen door 't leven
  • Beauty for ashes
  • De Heer is mijn Herder

Bekijk hier de liedteksten, uitvoerenden en meer informatie.

Online uitzending

Bekijk vanaf zaterdagavond 27 november 18:14 uur hieronder de online uitzending en zing nog wat langer door met mooie liederen en gesprekken met Denise Brand. Kijk en geniet mee!

Het eerste gedeelte is gelijk aan de televisie-uitzending. Het gedeelte dat speciaal voor online werd opgenomen, begint op 25:20.

Interview met Denise

“Met een kapot en ernstig verzwakt lichaam stapte ik 2020 in. Ik zat midden in de chemokuren – je kunt wel zeggen dat ik vergiftigd het nieuwe jaar in ging. Geen vrolijke start dus, zo van: ‘Heerlijk, daar gaan we een champagne op drinken.’ Sterker nog: ik heb geen champagneglas aangeraakt. Toch dacht ik: 2020 is het jaar waarin ik ga genezen. Dat had ik mezelf strijdvaardig voorgenomen, omdat de artsen me die prognose hadden gegeven.”

Eind 2020 publiceerde EO Visie een prachtig interview met Denise Brand. Je leest het hier.

Deze aflevering hoort bij:

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: