De mooiste koralen uit de Johannes-Passion – ‘Durch dein Gefängnis, Gottes Sohn’

De afgelopen weken namen celliste Marit Broekroelofs en Dirigent Patrick van der Linden en klassiek zanger Bert van de Wetering ons mee in de wereld van de Matthäus- en de Johannes-Passion. Twee meesterwerken van Bach die veel in de weken voor Pasen wordt uitgevoerd en beluisterd. De teksten, meestal rechtstreeks uit de Bijbel, vertellen een diep verhaal over het lijden en sterven van Jezus.

In deze laatste video van de reeks neemt Bert van de Wetering ons opnieuw mee in de Johannes-Passion. Hij vertelt ons over het prachtige koraal ‘Durch dein Gefängnis, Gottes Sohn’. Kijk en luister je mee?

Lukt het niet om de video af te spelen? Klik dan hier voor hulp. 

Beluister het hele koraal:

De online Johannes-Passion

De afgelopen weken heeft Bert hard gewerkt aan een prachtige online uitvoering van de gehele Johannes-Passion. Aan deze online Johannes-Passion hebben 500 amateurzangers en professionele instrumentalisten meegewerkt. Deze uitvoering kan je vanavond (op vrijdag 2 april) bewonderen. Lees hier hoe je de uitvoering kan bekijken en kan meebeleven.

Andere video’s in deze reeks

Wil je nog meer weten over de Matthäus- en de Johannes-Passion? Kijk dan ook eens de andere video’s in deze reeks:

Meer lezen over:

Speel muziek af