Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Akoestische uitvoering van Amazing Grace

27 september 2018 · Leestijd 2 min

Op deze unieke locatie in Engeland zingt Maria den Hertog een prachtige versie van Amazing Grace. Samen met fluitiste Marjolein de Wit is dit een bijzondere akoestische uitvoering. Ze staan in de toren van een oud kasteel, wat tot de verbeelding spreekt bij dit lied. Amazing Grace gaat over bevrijding, bevrijding door het geloof.

Het verhaal achter Amazing Grace

Het verhaal van dit prachtige lied is het verhaal van John Newton.

John groeide op in de omgeving van London. Hij had weinig op met kerk en geloof. Op zijn 23begon John te werken op een slavenschip van de Royal Navy, later zelfs als kapitein. In die tijd was slavenhandel heel gewoon, het werd zelfs vanuit de Bijbel goedgepraat door de kerkelijke en politieke elite.

De eerste stap richting het geloof zette hij tijdens een zware storm op zee. Waar bemanningsleden om hem heen overboord sloegen, overleefde hij, en besefte hij dat zijn leven niet in zijn eigen handen lag. Het schip verging bijna, hij riep God om hulp en het schip werd gespaard. Vanaf dat moment ging John de Bijbel lezen en groeide zijn geloof.

Slavenhandel

In de loop der jaren na zijn bekering nam hij afstand van de slavenhandel, en werd later zelfs één van de voorvechters van de afschaffing ervan.

Hij werd dominee en schreef het lied “Amazing Grace” in voorbereiding op een kerstdienst. Als we zingen: “amazing grace, that saved a wretch like me”, dan kijken we dus in de ziel van John. Een man met bloed aan zijn handen, maar die door de ontmoeting met Jezus compleet omdraaide. 

(Bron: Wikipedia)

--:--