Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit zijn de artiesten van de tv-opnames op 5 maart, zing met ze mee!

19 februari 2024 · Leestijd 3 min

De artiesten van de eerste opnames van dit zijn seizoen zijn bekend! Blij zijn wij met de muzikale meewerking van zangeres Delise en het gemengd koor Charis Music. In dit artikel stellen we ze aan je voor.

Wil je meezingen met Delise en Charis? Dat kan! Kom naar de opnames op dinsdagavond 5 maart in Schiedam. Meld je hier aan.

Aanmelden voor deze opnames

Foto: zangeres Delise

Delise bij Nederland Zingt

Delise is een Nederlandse zangeres en songwriter. Ze begint haar carrière in de pop- en rockmuziek, maar kiest later heel bewust voor de christelijke hoek. Delise verwerkt haar persoonlijk geloof in haar liederen.

Al op jonge leeftijd blijkt ze een groot talent te hebben. Vanaf haar 14e werkt ze daarom samen met bekende Nederlandse muzikanten. Later doet ze mee aan tv-shows als Battle of the bands London en X-factor. Toch ontdekt ze na verloop van tijd dat ze hier niet gelukkig van wordt. Ze wil dolgraag muziek maken, maar wel op een andere manier. Daar komt ze achter als ze in een burn-out terechtkomt. 'Ik realiseerde me tijdens mijn burn-out dat mijn geloof mijn houvast en het fundament van mijn leven is', vertelt ze. 'Dáár wil ik over schrijven.'

En dat doet ze. Het bekendste nummer dat ze schreef is waarschijnlijk 'Kleine dingen'. Hierin vraagt ze God om haar talent en tijd te gebruiken. Het is een klein liedje van oprechte overgave en de vragen die daaromheen kunnen spelen. Je kunt 'm hieronder beluisteren.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Tijdens de opnames van Nederland Zingt gaat Delise een aantal van haar eigen liedjes zingen. En ook samenzangliederen. Bijvoorbeeld 'God is getrouw, zijn plannen falen niet'.

Charis bij Nederland Zingt

Charis Music is een koor onder leiding van Chiel Naber. ‘Charis’ is een Grieks woord dat 'genade' betekent. Wie in God gelooft, ontvangt Zijn genade. Genade om te leven met Zijn liefde en in vrijheid. Daar is het koor van overtuigd en dat drijft hen. Door middel van zingen wil het koor Gods genade met mensen delen. Dirigent Chiel Naber: 'Wij geloven dat God betrokken wil zijn op ons leven in welke situatie we ook zitten. Vanuit de dankbaarheid dat God ons kent, ons wil zegenen en genadig is, willen we het beste geven in onze muziek.'

Tijdens de opnames van Nederland Zingt op 5 maart worden liederen met het koor opgenomen. De volgende samenzangliederen zullen zij in de avond zingen, samen met publiek: Amen, omdat Hij leeft (opwekking 795), Al de weg (Johannes de Heer 5) en Jezus alleen (Opwekking 575).

Beluister hieronder het lied 'Toekomst vol van hoop' door Charis Music.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Andere muzikaal meewerkenden 5 maart

Naast de genoemde vocals, zijn er natuurlijk ook muzikanten die meewerken aan de opname van Nederland Zingt op 5 maart in Schiedam. Dat zijn:

Orgel: Martin Zonnenberg
Piano: Denise Brand
Gitaar: Arend Jansen
Basgitaar: Mark Dekkers
Drums: Joost Visser
Trompet/bugel: Hans van Wingerden
Trombone: Freek Halsema
Saxofoon: David Wilschut

We kijken uit naar een mooie opname!

--:--