Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bijzonder en ontroerend! Zangers met dementie zingen delen uit de Mattheus Passion

12 maart 2020 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

NH Nieuws, de regionale omroep van Noord-Holland, heeft een prachtige video gemaakt van het Participatiekoor uit Haarlem. Een gedeelte van dit koor heeft een vorm van dementie en kan amper de partituur en de tekst onthouden. Toch genieten zij enorm van het samen zingen.

Als je lijdt aan dementie, dan worstel je vaak met afwijzing en zul je steeds meer het gevoel krijgen dat je niet meer meetelt. Dat is in elk geval de ervaring van Leo, één van de zangers van het koor: "Als iemand die aan het vergeten is, word je niet meer zo gerespecteerd, dan is het afgelopen met je. Mensen nemen je niet meer zo serieus." Maar ook al vergeet hij steeds vaker dingen, Leo wil graag meedoen in de maatschappij.

En dat kan onder andere door dit prachtige initiatief van het Participatiekoor. Samen zingen werkt verbindend, dat merken we bij Nederland Zingt ook. Daarom hopen we van harte dat er nog veel van dit soort initiatieven volgen, want wat is het mooi om je leven lang met elkaar te kunnen blijven zingen!

--:--