Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Carolien maakt het verschil door haar vrijwilligerswerk: "Ik bén er gewoon"

4 februari 2023 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Vrijwilligerswerk is een mooie manier om het verschil te maken in de levens van anderen. Dat ervaart ook Carolien Brouwer. Zij is vrijwilliger bij het Passion, een rustplek voor dak- en thuislozen. In Nederland Zingt vertelt ze er meer over aan Henk!

Vorige week maakten we door het verhaal van Ramon al kennis met het Passion. Dit keer zijn we er weer, maar dan om met Carolien, een van de vrijwilligers, te praten. "Ik houd van mensen en de verhalen van mensen. Die vind je hier; de mensen en de verhalen" vertelt ze.

Een klein deel van het geheel

De gasten van het Passion hebben een moeilijk leven achter de rug. Sommige worstelen met hun oude verslavingen en anderen hebben een justitiële achtergrond. Ze zijn heel blij met Carolien, maar zelf zegt ze bescheiden: "Mijn aandeel is maar heel klein, het is het grote geheel. Maar ieder klein beetje helpt."

Haar geloof speelt een belangrijke rol: "Dat is een van mijn motieven om hier te zijn."
Uit zichzelf begint ze niet snel over het geloof, maar wel als het ter sprake komt: "Mijn ervaring is dat je hier best hele mooie gesprekken hebt over het geloof, vanuit de gasten. Misschien nog wel meer dan in het dagelijks leven."

Het hele interview kun je bovenaan het artikel zien. Je hoort dan ook een lied dat Carolien inspireert in haar werk: 'God wijst mij een weg'.

--:--