Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Metterdaad helpt mensen in Malawi met het duurzaam verbouwen van voedsel

9 mei 2023 · Leestijd 3 min

In Malawi zijn honger en armoede dagelijkse realiteit. Het landschap is ernstig beschadigd en de natuurlijke bronnen dreigen op te raken. De lokale bevolking heeft weinig bestaans- en ontwikkelingsmogelijkheden. EO Metterdaad helpt mensen om te leren hoe ze duurzaam voedsel kunnen verbouwen, waardoor er meer oogst is. Tijdens het Nederland Zingt Event op 13 mei vragen we hier aandacht voor. Help jij mee?

Bij elk evenement van Nederland Zingt zetten wij ook een project van EO Metterdaad centraal. We willen aandacht vragen voor armoede en onrecht in andere delen van de wereld, zodat we ons er als mensen betrokken bij voelen. Bij dit Nederland Zingt Event staat het project in Malawi centraal, waar mensen worden getraind om voedsel te kunnen verbouwen.

tempImageJztmDr

Alan en haar gezin

Zo ook het gezin bestaande uit Alan en haar man Layson, en hun twee kleine kindjes Maria (7) en Lissy (4). Zij verbouwen zelf maïs op een veldje op een steile heuvel. Hun planten zijn klein en verdroogd. Dit jaar is er geen enkele opbrengst voor ze, en dat betekent dat hun kindjes te weinig eten krijgen. 

4x meer oogst

In haar kerk ontmoet Alan Veronica, die eerst ook niet kon rondkomen. Door hulp Tree of Life, een partnerorganisatie van EO Metterdaad, kreeg zij onderwijs over een nieuwe duurzamere landbouwmethode. Het resultaat? Veel meer oogst en voedsel voor haar en haar gezin.

Anders leren verbouwen

De boeren in Malawi leren van Tree of Life om anders te verbouwen, op een eenvoudige maar  ook effectieve manier. Dit zorgt voor veel meer oogst, en dus ook voldoende voedsel. Met deze methode kan wel 4x meer oogst binnen gehaald worden. Bekijk de video hieronder:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Help jij mee?

Tijdens het Nederland Zingt Event halen we een bedrag op voor dit project, zodat meer mensen in Malawi deze methode aan kunnen leren. Kom tijdens het Nederland Zingt Event langs de Metterdaad stand, en haal jouw bedankje op voor je steun. 

Heb jij nog geen kaartje voor zaterdag?

Het middagprogramma is ook bijna uitverkocht! Koop gauw je kaartjes via de button hieronder:

Naar de kaartverkoop
--:--