Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De mooiste koralen uit de Matthäus Passion - 'O Lamm Gottes, unschuldig'

26 februari 2021 · Leestijd 2 min

Een nieuwe serie: verhalen rondom de koralen uit de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. Dit meesterwerk van Bach wordt veel beluisterd in de lijdenstijd (tijd voor Pasen). De teksten, meestal rechtstreeks uit de Bijbel, vertellen een diep verhaal. Onvoorstelbaar hoeveel Jezus van ons houdt, dat Hij voor ons wilde lijden en sterven. En de muziek versterkt die rijke woorden. Het is niet vreemd dat jaarlijks duizenden mensen deze muziek opzoeken om te beluisteren.

In aanloop naar Goede Vrijdag en Pasen hebben we een aantal mensen gevraagd ons mee te nemen in de mooiste koralen uit de Passion van Bach. In deze video vertelt celliste Marit Broekroelofs wat zij zo bijzonder vindt aan het eerste koraal 'O Lamm Gottes, unschuldig'. Ook laat zij een stukje daarvan horen in een unieke uitvoering. Zij heeft de Matthäus Passion al vaak in haar leven uitgevoerd en steeds opnieuw raakt deze muziek haar.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Openingskoor Matthäus Passion

In onderstaande video kun je genieten van het complete openingsdeel uit de Matthäus Passion in een uitvoering door Ars Musica onder leiding van dirigent Patrick van der Linden. Herken je daarin het koraal 'O Lamm Gottes, unschuldig'?

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Lukt het niet om de video's bij dit artikel af te spelen? Klik dan hier voor hulp. 

--:--