Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De start van een nieuw seizoen Nederland Zingt

28 augustus 2021 · Leestijd 3 min

Op zaterdag 4 september start het nieuwe seizoen van Nederland Zingt. Na een zomerperiode met herhalingen, komen er weer nieuwe uitzendingen aan! De eerste opnames zijn al geweest en we kunnen alvast verklappen dat het weer mooi gaat worden. Hierbij lichten we een tipje van de sluier op van wat je de komende tijd allemaal kunt verwachten.

Oude Kerkje Kortenhoef

Nieuw dit seizoen is dat Henk en Mirjam voortaan wekelijks een muzikale gast ontvangt in het Oude Kerkje van Kortenhoef. In het afgelopen seizoen zijn we ook al een aantal keer in dit kerkje geweest, onder andere voor de opnames van de uitzending met Pearl, maar ook met Sharon Kips en de vrienden van Kinga. Maar vanaf 4 september is dit onze vaste thuisbasis. De samenzangliederen, waaraan grotere ensembles meewerken, worden (net als in het afgelopen seizoen) steeds in andere kerk, waar veel ruimte is, opgenomen.

De eerste gast: Elise Mannah

We starten de nieuwe reeks uitzendingen met zangeres Elise Mannah. Zij zal, samen met pianist Henk Doest en violiste Heleen Knoop een aantal prachtige liederen met en voor ons zingen. Om te beginnen het lied 'Zie de zon'. Zelf zegt Elise hierover: "Ik bezing de schepping altijd heel graag. Maakt me blij en dankbaar. Gods liefde, die te ruiken is aan een mooie roos en Gods grootheid, die je ziet als je die ontelbare sterren ziet. Heel tastbaar. En tegelijkertijd onbegrijpelijk." Verder zingt zij haar bijzondere lied 'Zij intrigeert mij', waarvan het refrein het bekende 'Groot is uw trouw' is. Aan het eind van de televisie-uitzending klinkt nog het 'Ubi Caritas', gecombineerd met 'Vrede van God'.

Daarna gaat de uitzending online verder met nog meer mooie liederen van Elise. Ook zal Henk met haar in gesprek gaan over de liederen die zij zingt. De online uitzending kun je vinden op onze website, in de app of op ons YouTube-kanaal. Dit gedeelte eindigt in een waar feestje wanneer Elise een lied zingt van een bekend duo waar zij bevriend mee is.

Samenzang

We hopen natuurlijk dat er thuis vanaf de bank uit volle borst wordt meegezongen met de samenzangliederen in de uitzendingen. Voor de eerste opnames hebben we daarin ondersteuning van een vocaal ensemble onder leiding van Bert Noteboom, samen met solisten Sharon Kips en Remko Harms. Sharon Kips is regelmatig te zien bij Nederland Zingt, Remko Harms is nog niet veel te zien geweest in ons programma. In 2009 heeft Remko ook eens meegewerkt aan een Nederland Zingt avond. Daar hebben we nog een mooie opname van:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--