Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze Bijbelfiguren hielden ook erg van muziek

27 oktober 2022 · Leestijd 2 min

Muziek raakt ons, het spreekt een andere taal. Misschien ervaar jij zelfs wel eens dat God tot je spreekt door muziek. Ook de Bijbel spreekt over muziek. De volgende Bijbelpersonen hielden ook veel van muziek.

David

Uiteraard beginnen we bij David. Hij is de schrijver van veel liederen die we nog steeds zingen; de Psalmen. Ook was hij een echte muzikant! 

Elisa

In Koningen 2 lezen we hoe muziek Elisa raakte. Er staat dat hij zoekt naar de wil van God. Daarvoor vroeg hij aan iemand om op een harp te spelen. Terwijl de muziek klonk, kwam de hand van God op Elisa. Wat een mooi voorbeeld van hoe muziek ons letterlijk kan raken!

Saul

Ook Saul vraagt iemand anders om muziek voor hem te maken. Het leven van Saul was zeker niet gemakkelijk. Hij kreeg onder andere te maken met wat we nu depressies zouden noemen. In zijn somberheid en duisternis grijpt ook hij naar muziek. Hij laat David komen om op de harp te spelen en vindt daarin zijn troost.

Josafat

Koning Josafat bevond zich in een moeilijke situatie: hij had de leiding over een volk dat werd aangevallen. De vijand wilde hun land aanvallen en Josafat was bang. Hij wist dat de vijand veel sterker was. Nadat hij het hele volk oproept om te bidden, gaan ze de strijd aan. Opvallend is dat Josafat de muzikanten voorop aanstelt. De aanbiddingsleiders gaan vóór de gewapende mannen uit. Hij vertrouwt erop dat God hen zal redden en ze bezingen de overwinning. Het hele verhaal lees je in 2 Kronieken 17.

--:--