Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze week staat Nederland Zingt stil bij Eeuwigheidszondag

17 november 2022 · Leestijd 2 min

Komende zondag is het Eeuwigheidszondag. In veel kerken worden de mensen die het afgelopen jaar zijn overleden, herdacht. Ook in onze uitzendingen staan we stil bij deze dag.

Zaterdag 19 november - Nederland Zingt - 17.55 op NPO2 -  'De mensen die we missen'

"Draag ons Heer en koester ons als we denken aan de mensen die we missen." De christelijke band Sela verwoordt het missen van je dierbaren in hun nieuwe lied over Eeuwigheidszondag. We zingen liederen over hoe God onze overleden dierbaren herinnert en vasthoudt. Zoals 'Heer, herinner U de namen' en 'Blijf mij nabij'. 

Luister hieronder het lied 'De mensen die we missen' van Sela.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Zondag 20 november - Nederland Zingt op Zondag - 10.55 op NPO2 - 'Eeuwigheidszondag' 

In veel kerken wordt vandaag een kaarsje aangestoken, of een bloem in een vaas gedaan. Verschillende vormen zijn mogelijk om de overledenen van het afgelopen jaar te herdenken. In deze aflevering van Nederland Zingt op Zondag zingen we verder rond dit thema, en hoor je een meditatie van ds. René de Reuver. 

Zondag 20 november - De Muzikale Fruitmand op NPO Radio5 - 18.00-22.00

Ook in de Muzikale Fruitmand op Radio5 besteden we aandacht aan Eeuwigheidszondag. Zo is er zeker ruimte om een lied aan te vragen voor iemand die jij afgelopen jaar (of eerder) hebt verloren. Stuur je verzoek in via deze link

--:--