Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Help Armeense christenen in nood!

18 januari 2021 · Leestijd 2 min

Op 17 januari zagen we een speciale uitzending van Nederland Zingt Dichtbij waarin aandacht werd besteed aan de situatie van Armeense christenen. Het gaat hierbij om christenen uit de regio Nagorno-Karabach. In de jaren ’90 was hier al een jarenlange oorlog gaande tussen Armenië, en het overwegend islamitische Azerbeidzjan.

Eind september barstte er opnieuw oorlog los in Nagorno-Karabach. Inmiddels er weer een vredesakkoord gesloten tussen Armenië en Azerbeidzjan, maar de zorgen zijn nog niet voorbij. Grote delen van Nagorno-Karabach zijn aan Azerbeidzjan gegeven. Dit betekent dat veel (christelijke) Armeense gezinnen niet meer terug kunnen naar hun huis. Deze gezinnen hebben noodhulp nodig, tijdelijke huisvesting en trauma-zorg.

Doneren

Gelukkig kan ook jij de Armeense christenen helpen. Dit kan door geld te doneren aan de actie ‘Kerst zonder kogels’ van Metterdaad. Met relatief kleine bedragen kan er veel gedaan worden. Zo kan er voor €30,- al een winterjas aan iemand worden gegeven en voor €50,- kan een baby een maand lang complete verzorging krijgen.

Je kan nog tot en met 19 januari 2020 geld doneren voor deze actie. Dat kan je doen via de website van Metterdaad, of klik op de knop hieronder.

Help Armeense christenen in nood!

Uitzending terugkijken?

Heb je de uitzending van Nederland Zingt Dichtbij over Armenië gemist? Of wil je de uitzending nog eens kijken? Klik hier om naar de uitzending te gaan.

--:--