Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Het nieuwe 'Lied van Eenheid' als bemoediging voor jou deze kerst

10 december 2020 · Leestijd 2 min

De afgelopen weken is er door veel mensen hard gewerkt aan een nieuw lied: 'Lied van eenheid'. Het lied is een resultaat van een groot, gezamenlijk project van de EO, Protestantse Kerk en de Rooms-Katholieke Kerk.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Een gezamenlijk statement voor verbondenheid

Nu kerkdiensten lange tijd beperkt zijn tot max dertig mensen, staan de kerken onder druk. Er is verdeeldheid over hoe de adviezen en regels van de overheid op te volgen; er is gelatenheid, verdriet en vermoeidheid over het niet gezamenlijk kunnen vieren van Gods aanwezigheid. In deze moeilijke situatie willen kerken en christenen in al hun verscheidenheid een gezamenlijk statement maken rondom het gebed dat Jezus bad voor zijn volgelingen; dat christenen verlangen naar eenheid in liefde, en elkaar vast willen houden.

Daarom is ervoor gekozen om teksten uit Johannes 17 centraal te stellen in dit lied. Het gesproken woord wordt omlijst met een prachtige mix van het bekende lied 'O kom, o kom Immanuël', 'Heer maak ons één' en rap. Nu we niet bij elkaar kunnen komen in de kerk, willen we elkaar voor Kerst bemoedigen en het gevoel geven dat we dit feest ook in coronatijd samen kunnen vieren.

Eerder gezamenlijk project: 'U geeft rust'

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Voor Pinksteren hebben de EO en de Protestantse Kerk een bijzonder lied mogen maken met de titel 'U geeft rust'. Daarin werkten zangers uit veel verschillende plaatselijke gemeenten mee. Je kunt het lied hiernaast nog eens bekijken (klik op het plaatje om de video te starten).

Dit lied heeft veel harten geraakt en mensen bemoedigd. We hopen dat het 'Lied van Eenheid' eenzelfde uitwerking zal hebben.

--:--