Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Joke Krijnen organiseert vieringen voor mensen met dementie

14 november 2022 · Leestijd 2 min

Joke Krijnen organiseert vieringen voor mensen met dementie. Ze zingen dan veel bekende liederen van vroeger en lezen verhalen uit de Bijbel. Afgelopen zaterdag kon je in onze uitzending zien hoe Henk bij haar langsging. “Soms verschijnt er dan een lach op iemands gezicht en soms biggelt er een traan over hun wang. Dat is vaak niet eens van verdriet maar eerder een traan van ontroering.”

Joke Krijnen was predikant en heeft vijf jaar geleden het roer omgegooid. Ze is aan de slag gegaan als geestelijk verzorger in een tehuis in Huizen. Ze werkt nu voornamelijk met mensen die lijden aan dementie. “Het is zo’n intieme communicatie die je met deze mensen hebt, alles draait om je helemaal richten op die ander om contact te kunnen leggen”, aldus Joke.

Het lied ‘Wat de toekomst brenge mogen’ wordt ook vaak gezongen bij de vieringen. Joke vindt dit zelf ook een erg mooi lied omdat de mensen zich in de laatste fase van hun leven bevinden. “Dat er toch toekomst is ook al weet je niet hoe dat zal gaan en dat je dan vol vertrouwen ernaartoe kan leven."

Bekijk bovenaan dit artikel het hele item met Henk en Joke terug!

--:--