Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jurjen spreekt met Syrische Aartsbisschop: 'We vragen de Bron van het leven om ons te helpen'

19 februari 2023 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Dit weekend besteden we op zaterdag én zondag in onze uitzending aandacht aan de noodsituatie in Syrië. We zijn daarom te gast in de Syrisch-Orthodoxe kerk in spreken daar verschillende mensen met een Syrische achtergrond. Zo gaat presentator Jurjen in gesprek met Aartsbisschop Mor Polycarpus Augin Aydin.

De Syrische gemeenschap leeft voor een groot deel in een aardbevingsgebied. Ze hebben daardoor al vaker een rampsituatie als deze meegemaakt. Toch houden ze hoop: "Het brengt natuurlijk uitdagingen, maar ook hoop in God om verder te gaan in ons leven."

Bidden tot God helpt de gemeenschap veel: "Als gelovigen weten we dat het gebed ons helpt. We geloven dat God de bron van het leven is. We vragen daarom de Bron van het leven om ons te helpen, beschermen en steunen."

Blijven geloven

Er spreekt hoop door in de woorden van de aartsbisschop. Ondanks alle verliezen, blijven ze op God vertrouwen: "We begrijpen niet alles, dat is de mysterie van het leven. Het is niet van betekenis of je leven lang of kort is. Het gaat erom hoe wij ons leven hier op aarde in verbinding met God en met liefde voor onze naasten kunnen leven."

Er zijn veel vragen waar de op deze aarde geen antwoord op zullen vinden. Maar dat hoeft ook niet, vertelt de aartsbisschop: "We zijn pelgrims hier op aarde en we moeten de wil van God doen in ons even. Door hulp, liefde en gastvrijheid voor onze naasten, vinden we de zin in het leven"

Bekijk het hele gesprek bovenaan dit artikel!

--:--