Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Maarten Wassink vertelt over het nieuwe samenzanglied 'Vader Bouw Uw Koninkrijk'

9 september 2023 · Leestijd 3 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Tijdens het Nederland Zingt Event in Apeldoorn leerde dirigent Maarten Wassink ons een nieuw samenzanglied aan. Het heet 'Vader bouw Uw koninkrijk' en is een nieuwe, vrolijke bewerking van het Onze Vader. Aan Mirjam vertelt Maarten hoe het aanleren ging en wat het lied voor hem persoonlijk betekent.

Het was echt een feestje om met elkaar het nieuwe lied te zingen, vertelt Maarten: "Naar het Event komen alleen maar mensen die heerlijk willen zingen. Dus het was sowieso een hele feestelijke dag. En volgens mij vonden de bezoekers het ook leuk om nieuwe liederen te leren."

Alle bezoekers kregen voor het event al het lied in hun mailbox. Zo konden ze thuis al wat oefenen. En dat hielp! "Zo merk je dat je in korte tijd toch wel heel veel kan bereiken. De mensen kwamen los en het was een prachtig lied. Echt een lied dat blijft hangen. Zo zie je dat oude woorden, op een nieuwe manier gezongen, weer een hele mooie impact kunnen hebben."

Benieuwd naar het eindresultaat?

Op woensdag 13 september delen we het nieuwe lied op ons YouTubekanaal. Abonneer je gratis op ons kanaal, zodat je niks mist!

Samen bouwen aan Gods koninkrijk

Voor Maarten blijft het niet alleen bij zingen over het Koninkrijk. Hij gelooft dat God ons wil inzetten om Zijn koninkrijk te bouwen. Ieder op zijn eigen plekje: "Ik kom zelf net terug uit Indonesië en Bangladesh. Zelf sponsor ik daar een paar kinderen. Als ik zie wat voor impact dat heeft op hun leven, dan vind ik dat geweldig."

Ook hier in Nederland kunnen we volgens Maarten ons inzetten voor de bouw van Gods koninkrijk: "Iets betekenen voor je buren of bidden voor je kleinkind, wat het ook mag zijn. Dat ene kleine dingetje kan zoveel impact hebben. Als we allemaal ons eigen kleine puzzelstukje in het geheel zijn, bouwen we samen aan Gods koninkrijk."

Maarten Wassink: Zingen om samen je geloof te uiten

Lees ook over:

Maarten Wassink: Zingen om samen je geloof te uiten

Zingen tot eer van God

Samen met anderen zingen tot eer van God. Dat is waarin Maarten zijn bijdrage wil leveren als het gaat om samen bouwen aan Gods Koninkrijk. Hij ervaart het als zijn roeping om, door muziek, mensen naar God te laten kijken: "In het horizontale kan zo ontzettend veel gebeuren. Er is zoveel onenigheid. Maar als we samen onze ogen op God richten, dan brengt dat eenheid. En volgens mij bouwt dat Gods Koninkrijk.

Zelf maakt Maarten ook nieuwe liederen. Zo schreef hij het nummer 'Ik heb U nodig', een lied vol hoop hij nog steeds veel bemoedigende reacties op krijgt. In dit lied klinken ook  woorden van God naar ons toe:

"Houd vol en geef niet op.
Ook in onzekere tijden laat Ik je niet alleen.
Ook dan zal Ik je leiden.Is het donker om je heen: roep dan uit naar Mij.
Eén woord is al genoeg, want Ik ben altijd heel dichtbij"

--:--