Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Matt Redman: 'Ik verloor mijn vader toen ik 7 jaar was aan zelfmoord'

1 augustus 2018 · Leestijd 2 min

Kent Matt Redman, de schrijver van het lied 'Tienduizend redenen', ook momenten waarop hij zijn dankbaarheid niet kon zingen naar God? Henk vroeg het de zanger vlak voor hij de worship zou begeleiden tijdens de EO Jongerendag 2018.

Een keuze

'Ik verloor mijn vader toen ik zeven jaar oud was aan zelfmoord. Daarna volgden een paar moeilijke jaren,' zo vertelt Matt Redman in het laatste deel van deze mini-serie. Toch vond hij steun in zijn geloof en in het zingen. Hij licht toe: 'Ik heb genoeg van God gezien dat Hij goed en groot is en ik kies ervoor om dat te geloven. En Hem antwoord te geven. Er kunnen veel stormen in je leven zijn. Dan nog kun je de keuze maken om God te aanbidden.' Bekijk het complete interview hierboven.

Zingen in het Nederlands

In het eerste deel van de mini-serie met Matt Redman vertelt de liedjesschrijver dat hij ervan houdt als liederen kunnne verenigen. Henk van Steeg liet hem daarop drie Nederland Zingt-versies van het lied 'Tienzuidend redenen' horen. Welke versie er voor Matt Redman uitspringt? Dat zie je hier. In het tweede deel trekt de zanger zijn stoute schoenen aan en zingt zelfs een paar regels in het Nederlands mee. Zelf twijfelt hij over zijn Nederlandse taalvaardigheid, maar  'God begrijpt wat ik probeer te zeggen,' aldus Matt Redman.

 

--:--