Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nederland Zingt deze week in het teken van vrede

21 september 2022 · Leestijd 3 min

Sinds dit najaar hebben onze uitzendingen elke week een thema. Dit thema staat dan in de week rondom de uitzending centraal. Je ziet mooie liederen en waardevolle artikelen voorbij komen die passen bij het thema. Deze week sluiten we aan bij de Vredesweek, en in dit artikel vind je wat er de komende week online en op tv gebeurt. Alles rondom het thema: Vrede.

Elke week een thema

Omdat we dit najaar weer uitzendingen op zaterdag én zondag hebben (hoera!) die heel mooi op elkaar aansluiten, hebben we besloten om elke week een 'themaweek' te maken. De uitzending van zaterdag is dan de wat klassiekere uitzending van Nederland Zingt, en op zondag is er elke week een predikant van de PKN die een verdiepende overdenking verzorgt over het thema. Op onze socials, op de website en in de nieuwsbrief komen er mooie artikelen, liederen en plaatjes voorbij die hier mooi bij aansluiten. 

De Vredesweek zelf duurt officieel t/m 25 september, maar wij zullen ook in die dagen daarna (t/m woensdag) nog mooie content over vrede delen.

De uitzendingen deze week

Nederland Zingt op Zaterdag - Zaterdag 24 september, 17.55 NPO 2

Zaterdag hebben we weer een prachtige uitzending klaar staan, met dus ook het thema: Vrede. We zingen passende liederen zoals ‘Geef vrede Heer, geef vrede’, ‘Rechter in het licht verheven  en ‘Uw vrede vult dit huis’. Allemaal liederen die helpen te beseffen dat we ondanks oorlogen en conflicten over de hele wereld mogen geloven in een God die vrede geeft. Bekijk hier welke liederen er nog meer te zien zijn in de uitzending

Nederland Zingt op Zondag - Zondag 25 september, 11.05 NPO 2

De oorlog in Oekraïne duurt onverminderd voort, maar deze week denken we na over het thema vrede en hoe God ons die vrede geeft. Want van 17 tot en met 25 september vond de Vredesweek plaats. Hoe sta jij stil bij dit thema? Gor Khatikyan verzorgt een overdenking, die weer prachtig wordt omlijst met liederen. Bekijk hier welke liederen er voorbij komen in de uitzending.

De nationale viering van de vrede - Zondag 25 september, 12.00 NPO 2

Later op de zondagochtend, na de uitzending van Nederland Zingt, is er nog een mooie EO-viering te zien: De nationale viering van de vrede. In deze viering komen vier prachtige portretten voorbij van mensen voor wie vrede en vrijheid veel betekenen:  Pasha Soloshenko, Dick Huizenga, Mohamedou Ould Slahi en Jelle Zijlstra. Lees hier meer informatie over deze viering. 

De Muzikale Fruitmand vanaf de NZ Reis - Zondag 25 september, 18.00-22.00 Radio 5

Heb je al voorbij zien komen dat er zondag een speciale uitzending is van De Muzikale Fruitmand? Presentatrice Gerja Wolf zit in de studio, en presentatrice Tirza van de Graaf is mee met de Nederland Zingt reis, en verzamelt live verzoeken vanaf de boot! Ga jij mee op reis? Dan kun je bij haar je liedverzoek doorgeven om iemand die in jouw omgeving een grote rol speelt te bedanken. Lees hier meer over deze speciale uitzending.

Meer lezen over de Vredesweek van PAX?

Dat kan op hun website. Hier vind je bijvoorbeeld ook activiteiten in jouw buurt waar je bij aan kunt sluiten. 

Foto: Amy Treasure

--:--