Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieske voelde zich tijdens haar ziekte veilig bij God: 'Je mag weten dat Hij je beschermt'

11 maart 2023 · Leestijd 3 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Nieske Selles kreeg in 2019 de diagnose uitgezaaide kanker. Als moeder van vijf kinderen leek het een onmogelijke situatie. Toch kon ze haar zorgen bij God loslaten. In onze uitzending praat Mirjam met haar over de periode van ziek zijn en hoe ze zich veilig voelt bij God.

Toen Nieske de diagnose kreeg, wist ze niet hoe ze verder moest: "Menselijkerwijs kon het niet. We hebben kinderen met een rugzakje en extra zorgvragen. Mijn gevoel wat: God, het kan niet, ik ben hier nodig. En tegelijkertijd wist ik: Maar dat weet U ook. Dus daar kon ik het ook gelijk weer loslaten."

Gedragen

Met vallen en opstaan lukte het Nieske om te vertrouwen op God: "Ik heb momenten gehad dat ik me terugtrok en dat ik alleen moest zijn om mijn verdriet, angst en wanhoop uit te roepen naar God. Maar als ik terugkijk, kan ik met zekerheid zeggen dat Hij vanaf het begin zo getroost en bemoedigd heeft."

Heel veel mensen brachten Nieske en haar gezin in gebed bij God. De kracht daarvan was duidelijk merkbaar voor Nieske: "Achteraf kan ik alleen maar zeggen dat we zijn gedragen. Niet alleen door gebeden, maar allereerst door God zelf. Dat geeft kracht, veiligheid en rust."

Psalm 27

Natuurlijk kende Nieske in die periode ook angst. Toch voelde ze zich veilig bij God: "En dat was niet afhankelijk van omstandigheden. Wat er allemaal gebeurde in mijn leven, had geen invloed op het zeker weten dat ik veilig ben bij God."

In haar diepste dal, was God erbij. Daardoor weet Nieske nu dat ze niet meer bang hoeft te zijn. Psalm 27 is voor haar heel belangrijk: "Je mag weten dat Hij je beschermt en gewoon wachten op wat Hij gaat doen. Dat geeft zoveel ontspannenheid."

Hoe gaat het nu?

Het gaat nu gelukkig heel goed met Nieske! Na een zware operatie en chemokuur, mocht ze weer opknappen en herstellen. Ze voelt zich weer helemaal goed en daar is ze heel dankbaar voor: "Elke dag is een geschenk! Ik dank Hem iedere dag voor het leven en voor gezondheid."

Je kunt het hele interview bovenaan dit artikel bekijken!

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--