Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eline brengt met haar nieuwe single een hoopvolle boodschap: ‘Ook als je even niet sterk bent, ben je geliefd en goed genoeg’

2 juni 2023 · Leestijd 3 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Je hoeft niet altijd maar sterk te zijn! Daarover zingt Eline in haar nieuwste single. Het nummer heet 'Je mag ook verliezen' en is iets heel anders dan we van haar gewend zijn. Geen aanstekelijk aanbiddingslied dat je gemakkelijk meezingt, maar een gevoelig nummer met een krachtige boodschap: Het is oké als het even niet goed met je gaat.

Eline ken je vast wel van haar bekende aanbiddingsliederen zoals Jezus Overwinnaar, Door en door goed en Mijn Verlosser leeft. Na een moeilijke tijd is de zangeres terug met een lied dat ons recht in het hart raakt. Het is oprecht, vol bemoediging en vertelt iets over het proces waar ze zelf doorheen is gegaan.

Andere kant van de medaille

We voelen ons niet altijd krachtig. Tegenslagen als een burn-out, depressie, scheiding of verslaving kunnen ons leven op de kop zetten. Je voelt je dan even niet de krachtige christen die vol overtuiging zingt van Gods goedheid. Je voelt je eerder moegestreden en verloren. Ook dat mag er bij God zijn!

Deze boodschap, die niet vaak in christelijke muziek klinkt, wil Eline delen: “Het is de andere kant van de medaille. Ja en amen op dat God goed is en alles heel maakt. Het is mooi om je daarnaar uit te strekken. Maar als dat de enige kant is die we belichten, dan slaan we heel veel mensen over. Mensen die op dit moment worstelen om zich daarnaar uit te strekken, of dat wel deden, maar geen doorbraak hebben ervaren.”

De winter omarmen

 “Als je over Gods goedheid zingt, kun je jezelf de waarheid opnieuw inzingen. Maar soms is dat gewoonweg niet mogelijk", geeft Eline eerlijk toe. God aanbidden kan haast onmogelijk voelen wanneer je geconfronteerd wordt met pijn: "Het lijkt alsof dat verboden terrein is voor ons als christenen. Er zijn momenten in het leven waarop we door een winter gaan. Zelfs in ons geestelijk leven. God heeft ons ook die emoties gegeven. Dat zie je ook in de natuur. De winter is een seizoen waarin de hele natuur zich aanpast. En dat is iets wat we mogen omarmen."

Eline over God prijzen in het dal: 'Juist in de diepe dalen wil God bij ons zijn'

Lees ook over:

Eline over God prijzen in het dal: 'Juist in de diepe dalen wil God bij ons zijn'

Uitrusten bij God

Eline hoopt met Je mag ook verliezen een bemoediging over te brengen aan mensen die zich niet sterk voelen. Mensen die zo hard hebben gestreden, gevochten en gebeden. Mensen die zich afvragen: wat als ik geen succesverhaal word? Ben ik dan wel van waarde?

"Je hoeft niet altijd sterk te zijn. Je bent ook dan waardevol, goed en geliefd. En je mag net zo volwaardig meedoen, zelfs als er een fase in je leven is waarin je moet toegeven dat je even niet sterk bent. Ik hoop dat dit lied mensen die in zo'n situatie zitten geruststelt. Ik zing ook: 'Hier is een plek voor zoekenden en worstelaars'. Je mag rust vinden bij Hem, Jezus nodigt je daarvoor uit."

Meer inspirerende liederen en nieuws over christelijke muziek?

Schrijf je gratis in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--