Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ondanks alles zingen we 'Groot is Uw trouw!'

Over de vierde aflevering van Dit Is Mijn Lied

8 november 2023 · Leestijd 3 min

Hij was chronisch ziek en worstelde erg met zijn gezondheid, maar kwam tot geloof en schreef dwars door zijn moeiten heen 'Great is thy faithfulness'. In de vierde podcast-aflevering van Dit Is Mijn Lied, duikt maker Remco Hakkert in het leven van Thomas Chisholm. Hij schreef het bekende kerklied dat we in Nederland kennen als 'Groot is Uw trouw'. En er is meer te horen.

Beluister de podcast

Elise Mannah

Muziekjournalist Leon van Steensel vertelt over de oorsprong en geschiedenis van het lied dat al in de 19de eeuw werd geschreven. Als een gedicht, door een man die net tot bekering was gekomen. Zangeres Elise Mannah vertelt hoe zij 'Groot is Uw trouw' verweefde in een eigen lied: Zij intrigeert mij. 'Ik schreef dat nadat ik een heel bijzonder gesprek had gehad met een dame genaamd Alie', zegt ze. 'Ik kwam bij haar op de bank terecht en daar heb ik heel lang gezeten. Zij vertelde mij haar levensverhaal. Dat heeft me ongelofelijk geraakt.' Ook voor Evert-Jan en Ria is het lied bijzonder. Zij delen hun persoonlijke verhaal. 

Over de podcast

In de EO-podcast Dit Is Mijn Lied worden de belangrijkste liederen, hymnes en gospels uit verschillende christelijke tradities besproken, ontleed en gevierd. Schrijvers, zangers en componisten delen hoe zo’n nummer tot stand komt. En bekende en minder bekende liefhebbers vertellen hun verhalen. Deze podcast laat je met nieuwe oren naar bijzondere liederen luisteren. Iedere woensdag is er een nieuwe aflevering te beluisteren. De podcast is te vinden in de app van NPO Luister en alle andere podcastapps.

Community

Deze aflevering is tot stad gekomen met hulp van de community van Nederland Zingt op Facebook en Instagram. Sluit je ook aan! Volg ons op Facebook, Instagram of Youtube. Heb jij ook een verhaal bij een lied en denk je anderen daar mee te kunnen bemoedigen of te steunen? Laat het ons weten door ons een berichtje te sturen via de sociale media. Of mail naar nederlandzingtonline@eo.nl.

--:--