Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Online Redacteur Anneloes neemt afscheid: ontdek hier over haar tijd bij Nederland Zingt

22 september 2023 · Leestijd 3 min

Wie het afgelopen jaar onze website of socialmediakanalen bezocht, heeft haar werk al kunnen zien. Als online redacteur was Anneloes Mauer druk bezig om onze website en social media bij te houden. Deze week namen we afscheid van haar, omdat ze een nieuwe baan heeft. Hoog tijd om de rollen om te draaien en haar eens te interviewen!

Wat was jouw rol bij Nederland Zingt en hoe vond je dat?

Als contentmaker was ik in een team verantwoordelijk voor de online content. Ik schreef artikelen, maakte berichten voor onze social mediakanalen, verstuurde de wekelijkse nieuwsbrief en zorgde dat er nieuwe video’s op ons YouTube-kanaal kwamen. Waarschijnlijk vergeet ik nu nog heel wat taken op te noemen, want het is een hele brede functie.

Het was echt een feestje om te doen! Het Nederland Zingt team is heel creatief, gezellig en lief. Iedereen houdt van muziek en het is heel leuk om daar elke dag met elkaar mee bezig te zijn.

Waarom wilde je voor Nederland Zingt werken?

Vanwege de muziek natuurlijk! Voor mij is christelijke muziek heel belangrijk. Ik haal er veel steun uit, kijk elke week welke nieuwe liedjes er uit zijn en ga het liefst naar zo veel mogelijk concerten toe. Ook in mijn werk wilde ik graag iets met muziek doen. Een rol bij Nederland Zingt paste daarom perfect voor mij!

Wat is je favoriete Nederland Zingt lied?

Moeilijke vraag! Als ik er dan toch één uit moet kiezen, ga ik voor ‘God is met ons’. De teksten van LEV raken mij altijd. Bij dit liedje is dat ook zo! Het geeft mij troost en herinnert mij eraan dat er altijd hoop is: Zelfs als er niets meer klopt, klopt het hart van God!

Van welk project genoot je het meest?

Ik wilde graag iets doen voor ouderen die niet meer in staat zijn om naar onze opnames en events te komen. Zo ontstond het idee om langs verzorgingshuizen te gaan en daar met de bewoners te zingen. Afgelopen zomer reisden we daarvoor het land door.

Het was prachtig om de reacties van de ouderen te zien! Van vol overgave meezingen tot stil een paar tranen wegpinken. Zo bijzonder hoe muziek ons op elke leeftijd verbindt. Voor mij waren dit hele waardevolle ontmoetingen.

Welk muzikaal moment zal je nooit meer vergeten?

Dat was tijdens de Nederland Zingt Dag 2022. De hele dag was ik druk bezig achter de schermen, maar tijdens de slotmedley ging ik met mijn collega’s even de zaal in. We zongen toen onder andere ‘Glorie aan God’. En dat lied, gezongen door zoveel mensen bij elkaar, maakte op dat moment heel veel indruk op mij! De weken daarna heb ik de opnames daarvan nog vaak teruggekeken.

Tot slot, heb je een boodschap voor alle Nederland Zingt-volgers?

Kracht voor vandaag, blijde hoop voor de toekomst. Dit zijn natuurlijk niet mijn eigen woorden, maar die van een heel bekend lied.

Ik hoop dat je kracht mag vinden, wat je omstandigheden ook zijn. In mooie liedjes, inspirerende overdenkingen en bemoedigende beloftes uit de Bijbel. Maar ook dat je mag weten dat er hoop is voor de toekomst en altijd met blijdschap voor God mag blijven zingen.

--:--