Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Op een rij: Muziek uit 50 jaar EO Metterdaad

18 oktober 2022 · Leestijd 2 min

EO Metterdaad bestaat dit jaar 50 jaar. Voor onze uitzending van komende zaterdag hebben we daarom de handen ineen geslagen voor een speciale jubileumspecial. Maar in de 50 jaar dat Metterdaad bestaat, kwamen ze bij hun projecten allerlei soorten christelijke muziek tegen. Wij zetten het voor je op een rijtje.

1. Oekraïense kinderen zingen het lied 'Abba'

Hoe mooi is dit: Oekraïense vluchtelingen zingen hier 'Abba', een lied over de trouw van God. Het is opgenomen bij een van de projecten van Metterdaad in Roemenië, waar de Oekraïense kinderen met hun familie vorig jaar heen vluchtten.

2. Dansende kinderen in Oeganda

In Oeganda draagt EO Metterdaad bij aan een bijzonder en duurzaam project. Kwetsbare mensen in Oeganda krijgen een baan doordat zij ‘waardeloos’ plastic afval inzamelen en er waardevolle producten van maken. Zo wordt de wereld een stukje schoner én kunnen mensen, met bijvoorbeeld een handicap, een waardig leven opbouwen. Deze kinderen worden er helemaal blij van en kunnen niet stil blijven staan bij het horen van dit vrolijke deuntje.

3. Zingen in de kerk in Pretoria

In Zuid-Afrika zijn er veel achterstandswijken waar criminaliteit, armoede en drugsgebruik voorkomt. EO Metterdaad steunt hier de bouw van twee buurtcentra, waar er activiteiten voor jong en oud worden georganiseerd. Ook zijn er kerkdiensten in de buurtcentra, zoals hier in een township in Pretoria. Nu komt de community nog samen in een geïmproviseerd onderkomen met zeilen als muren, maar binnenkort staat hier een volwaardig gebouw. Het samen zingen zorgt voor verbinding met elkaar en met God.

4. Zingen in Papoea Nieuw-Guinea

In Papoea Nieuw-Guinea steunt EO Metterdaad een Bijbelvertaalproject, waarbij de Bijbel wordt vertaald naar het Onobasulu: de gesproken taal in Papoea-Nieuw-Guinea. Deze groep Bijbelvertalers zingen samen omdat zij iets te vieren hebben: wéér een Bijbelboek vertaald! Ze zijn dankbaar dat zij het Woord van God kunnen verspreiden in hun land. De Bijbel maakt grote indruk op veel mensen hier. Dat fouten maken mag en dat God je vergeeft en je wil helpen, raakt veel mensen in Papoea-Nieuw-Guinea.  

--:--