Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Veilig in Jezus' armen" | Organist en dirigent Wim Magré op 57-jarige leeftijd overleden

11 november 2019 · Leestijd 3 min

Na een ernstig ziekbed van enkele maanden is, op zondag 10 november, organist en dirigent Wim Magré overleden. Magré was stadsorganist van Elburg en dirigent van diverse koren. Het Groot Nederlands Johannes de Heer koor is wellicht het meest bekende koor dat onder zijn leiding stond. Ook bij Nederland Zingt hebben we zijn groot talent gezien. De laatste keer dat Wim Magré meewerkte aan een Nederland Zingt avond was in 2015 op Urk. Via deze weg willen wij, als team van Nederland Zingt, Wim heel hartelijk danken voor alles wat hij heeft gedaan. Door middel van zijn muziek, maar ook door wie hij was.

Een warme persoonlijkheid met een groot hart voor de muziek en voor het Evangelie

Wim_Magre_-_Nederland_Zingt_Urk

"Met Wim kon je geen ruzie krijgen," zo vertelt collega Martin Zonnenberg. "Hij was altijd vriendelijk en bereidwillig." Zijn warme persoonlijkheid maakt dat Wim een geliefde collega was om mee samen te werken. Martin Mans omschrijft Wim als "een toonbeeld van collegialiteit, humor, muzikaliteit en sfeer."

Wim zocht de samenwerking altijd op en gunde zijn collega's veel. Daarbij kreeg jong talent ook veel kansen. Zo schrijft de jonge fluitiste Erica Vogel op haar Facebookpagina: "Mijn eerste concerten heb ik met hem en zijn zoon mogen uitvoeren. Dankzij hem sta ik waar ik nu mag staan." Daaruit blijkt veel van wie Wim was en hoe hij ervan hield om met mensen samen te werken, om zo het beste in elkaar naar boven te halen.

Het geloof speelde een grote rol in het leven van Wim. In alles wat hij deed, hoorde je voor Wie hij muziek maakte. In zijn prachtige orgelimprovisaties, zijn initiatief om een Johannes de Heer-koor op te richten en in zoveel meer. "Zo word' door mij Zijn naam altoos verheven; Zo word' Zijn lof vergroot" staat op zijn rouwkaart te lezen. Regels uit de berijming van psalm 56. Dit getuigenis kenmerkt Wim. Door zijn muziek werd Gods Naam verheven. Dat was hier op aarde zijn doel en dat mag hij nu voortzetten voor Gods troon.

Wim Magré bij Nederland Zingt

De laatste keer dat Wim Magré meewerkte aan een Nederland Zingt avond was in 2015 op Urk. Bekijk hier enkele prachtige video's van Wim als dirigent en pianist. Zijn enthousiasme en liefde voor de muziek én de boodschap blijken overduidelijk uit deze beelden.

'Magré & Magré'

Wim Magré maakte ook veel muziek samen met zijn zoon, Wilbert Magré. De concerten van 'Magré & Magré' zijn door veel mensen bezocht. Ook van Wilbert Magré hebben we prachtige beelden. Zo dirigeerde hij in oktober 2018 het prachtige lied 'Ik bid voor jou'. Dit lied willen wij de familie en vrienden van Wim Magré van harte toewensen in deze moeilijke periode.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Uitvaart

De uitvaart van Magré is aanstaande zaterdag in de Grote of St. Nicolaaskerk in Elburg. Van 12:00 tot 13.15 uur is er gelegenheid tot condoleren, om 13.30 uur begint de dienst. Magré wordt aansluitend begraven op de begraafplaats aan de Oostelijke Rondweg in Elburg.

Download hier de rouwkaart.

--:--