Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Agent én organist

11 februari 2020 · Leestijd 2 min

Afgelopen vrijdag was bijzonder voor André Nieuwkoop: hij werd beëdigd tot politie-aspirant in de Laurenskerk in Rotterdam. Nog bijzonderder, hij mocht bij deze gelegenheid een ander talent van hem laten zien: het bespelen van het orgel. Afgelopen kerst werden wij weer herinnerd hoe prachtig het orgel in de Laurenskerk kan klinken. En die André laat dat horen! Bekijk hieronder hoe hij speelde tijdens zijn beëdiging.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Trots

André deelde dit filmpje met de wereld via zijn Twitter account. Ondertussen hebben veel media dit bericht opgepakt, onder andere RTL Nieuws. Aan RTL vertelt hij: "Toen ik hoorde wat de locatie was, werd ik meteen enthousiast. Aangezien er niet op m'n voorhoofd geschreven staat dat ik orgel speel, heb ik gewoon gevraagd of het mocht. Daar werd meteen positief op gereageerd. Ze vonden het een origineel plan."

Ook vertelt hij dat hij achteraf veel leuke reacties kreeg: "Ook zij hadden kippenvel, zeiden ze. Supermooi. Hier doe ik het voor. Muziek brengt mensen bij elkaar en ik vind het mooi als ik daaraan kan bijdragen. Zeker als het in combinatie met de politie is."

--:--