Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wat is jouw verhaal bij 'Wie maar de goede God laat zorgen'?

23 oktober 2023 · Leestijd 3 min

Muziek is vervlochten met het geloofsleven en spreekt als we zelf de woorden even niet hebben. Ook het lied 'Wie maar de goede God laat zorgen' is belangrijk voor mensen. Maar waarom? Wat is het verhaal van luisteraars bij dit lied? Daar wil Remco Hakkert in de nieuwe EO-podcast Dit Is Mijn Lied antwoord op vinden. En aan jou de vraag: Heb jij een persoonlijk verhaal bij dit lied? Laat het ons weten!

Foto: Handy Tims

Je kunt reageren door een mail te sturen naar nederlandzingtonline@eo.nl. Vertel in je mail waarom dit lied voor jou belangrijk is. Probeer daarbij concreet te zijn. Is er bijvoorbeeld een gebeurtenis waarbij dit lied centraal stond of een periode in je leven waarbij het tot troost was? Vermeld ook je telefoonnummer in de mail. De redactie neemt dan met u contact op indien uw verhaal past bij de radio-podcast.  Alvast erg bedankt voor het delen van uw persoonlijke verhaal tot opbouw en bemoediging voor anderen.

Martin Zonnenberg

'Wie maar de goede God laat zorgen' is onder meer een belangrijk lied voor Nederland-Zingt organist Martin Mans. De afgelopen jaren waren niet gemakkelijk voor hem.  In 2020 kreeg hij corona, waar hij nog steeds niet helemaal van hersteld is. Hij kon een tijdlang niet meer spelen en zelfs geen muziek meer aanhoren. Toch waren er meerdere liederen die hem door deze moeilijke tijd hielpen. In het bijzonder was dat een lied dat zijn hele leven al meegaat; Wie maar de goede God laat zorgen: "Loslaten en gaan vertrouwen. Dat was het." Bij zijn afscheid vertelde hij er meer over. 

Martin Zonnenberg neemt afscheid van de EO: 'Het mooiste is dat je met muziek harten kan raken'

Lees ook over:

Martin Zonnenberg neemt afscheid van de EO: 'Het mooiste is dat je met muziek harten kan raken'

Over de podcast Dit Is Mijn Lied 

Sommige nummers verwerven door de jaren heen een geliefde status. In podcast Dit is mijn lied worden de liederen, hymnes en gospels uit verschillende christelijke tradities besproken, ontleed en gevierd.

Elke aflevering staat er een lied centraal dat in verschillende uitvoeringen en fragmenten te horen is. Schrijvers, zangers en componisten delen hoe zo’n nummer tot stand komt. Bekende en minder bekende liefhebbers vertellen over hun verhalen en ervaringen bij dat specifieke lied. Het helpt om weer met nieuwe oren naar deze bijzondere liederen te luisteren. In de eerste aflevering stond het lied 'Ik zal er zijn' centraal. Iedere woensdag komt er een nieuwe podcast-aflevering online. 

Beluister hier de podcast Dit Is Mijn Lied.
--:--