Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wie is God voor jou persoonlijk? Een inspirerende overdenking over Psalm 23

Door Gor Khatchikyan

23 april 2023 · Leestijd 3 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

'Deze vraag bespreek ik heel vaak met vrienden, collega's en soms patiënten', zegt arts en spreker Gor Khatchikyan. 'Wie is God voor jou persoonlijk? Het is een moeilijke vraag.' Het antwoord op die vraag ontdekte hij toen hij voor het eerst Psalm 23 hoorde in de kerk. En in de woorden van deze Psalm zit een boodschap voor ons allemaal.

'Het kwam diep binnen in mijn hart', zegt Gor. De woorden van Psalm 23: 'De Heer is mijn herder. Het ontbreekt mij aan niets Psalm. Hij laat mij rusten in groene weiden en voert mij naar vredig water. Hij geeft mij nieuwe kracht en leidt mij langs veilige paden tot eer van zijn naam. Al gaat mijn weg door een donker dal, ik vrees geen gevaar, want U bent bij mij.'

Mijn herder

'Toen ik deze tekst las dacht ik: nou, het ontbreekt mij aan alles. Ik had geen verblijfsvergunning en geen dak boven mijn hoofd. Maar ik ben gaan beseffen dat wat er binnenin mij gebeurt niet afhankelijk is van wat er daarbuiten gebeurt. Diep van binnen ontbreekt het mij aan niets, want ik had mijn Herder ontmoet.'  

Gastheer waar ik graag wil zijn 

Als je verder leest in Psalm 23 komt je tot een tweede ontdekking. God is niet alleen een herder, zegt Gor. 'Dan zouden we hem tekort doen. Dan zou het gewoon een Sinterklaasfiguur zijn. Maar God is zoveel meer.' Je mag bij hem thuis zijn, aan tafel zitten met God. En als hij je gastheer is, dan mag je naar boven kijken en beseffen dat Zijn geluk, zoals hij dat alleen kan geven, je volgt. 

Beluister de volledige overdenking in de video bovenaan dit artikel. 

Gor Khatchikyan op het Nederland Zingt Event

Op 13 mei zal Gor spreken op het Nederland Zingt Event in Apeldoorn. We gaan met elkaar prachtig samen liederen zingen onder begeleiding van talentvolle muzikanten en zangers en uiteraard leren van wat Gor ons verteld. Wil je er bij zijn? Dat kan! 

Koop hier je kaartje voor het Nederland Zingt Event

Meer Nederland Zingt? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--