Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zó bereidt het Nederland Zingt-team zich voor op de Nederland Zingt Dag

Zien we jou zaterdag ook tijdens de Nederland Zingt Dag?

20 oktober 2022 · Leestijd 5 min

Het is bijna zover: zaterdag ben je van harte welkom in de Jaarbeurs in Utrecht voor hét muzikale hoogtepunt van het jaar. Tijdens een nieuwe editie van de Nederland Zingt Dag mogen we weer als vanouds samen zingen. Dit jaar met optredens van onder meer Lucas Kramer, Pearl Jozefzoon, kinderkoor de Jonge Luitjes en Marcel & Lydia Zimmer. Het Nederland Zingt-team blikt alvast vooruit.

Henk - Presentator

Normaal gesproken ga ik al best zingend door het leven, maar deze dagen helemaal! Deze Nederland Zingt Dag is extra bijzonder omdat het zo lang geleden is. We zaten de afgelopen jaren allemaal in hetzelfde schuitje en hebben veel meegemaakt. Ik zie er erg naar uit om weer in vrijheid te kunnen zingen en verhalen te kunnen delen van God Die rust geeft. Ik heb er enorm veel zin in; ik sta echt te popelen. Als het kon, zou ik iedereen een knuffel geven. Tot zaterdag!

Nederland Zingt - Henk

Anneloes - Beeldredacteur

Zaterdag ben ik achter de schermen druk bezig als beeldredacteur. Dat betekent dat ik ervoor zorg dat de mooiste beelden online komen. Daarvoor kies ik bijvoorbeeld de foto’s van de fotografen uit en maak ik afbeeldingen met quotes van de sprekers. Daarnaast wil ik natuurlijk heel graag af en toe even een kijkje nemen in de zaal. Ik zie er onwijs naar uit om weer zoveel stemmen bij elkaar te horen. We gaan prachtige liederen met elkaar zingen, ik kan bijna niet wachten!

Nederland Zingt - Anneloes

Albert-Jan - Product eigenaar Nederland Zingt

Een groot deel van mijn taak speelt zich ‘aan de voorkant’ af. Al maanden geleden bepaalden we met elkaar de sfeer van de aankomende Nederland Zingt Dag. We dachten na over het thema en bepaalden op hoofdlijnen de muziek. Je zou kunnen zeggen: het fundament waarop daarna verder gebouwd kon worden.

Deze laatste dagen voor het evenement zijn voor mij persoonlijk minder druk, maar het team werkt des te harder om de puntjes op de i te zetten. Het is nu vooral mijn taak om er voor hen te zijn; om iedereen die meewerkt te motiveren en enthousiasmeren. Ik open de Nederland Zingt Dag zaterdag met gebed en verder mag ik genieten en onder de indruk zijn van een fantastisch team dat enorm hard werkt. De luxe van mijn rol is dat ik in de zaal mag zitten en gewoon mee mag doen. Samen heerlijk zingen en God groot maken. Ik kijk ernaar uit!

Femke - Videomaker

Sinds september loop ik stage bij Nederland Zingt als video contentmaker. Al sinds mijn eerste stagedag ben ik bezig met de Nederland Zingt Dag. Ik kijk echt enorm uit naar deze dag en ben erg benieuwd hoe het zal zijn. Tijdens de dag zelf zal ik voornamelijk druk zijn achter de schermen. Voor het liveblog ga ik het materiaal bewerken en ondertussen de backstage video editen. Natuurlijk hoop ik tussendoor een glimp op te vangen van wat er in de zaal gebeurt!

Nederland_Zingt_-_Femke

Mirjam - Presentator

Ik ben druk bezig met het schrijven van teksten en met repeteren. Het is altijd een grote dag, dus er moet veel voorbereid worden. Ik kijk er enorm naar uit om weer met duizenden mensen samen te zingen: het grootste koor van Nederland! We konden door de pandemie meer dan twee jaar niet samen komen en niet samen zingen. Dus ik ben extra dankbaar dat het weer kan en mag!”

Nederland Zingt - Mirjam

Tirza - Online Redacteur

Zaterdag wordt keihard knallen, dat is één ding wat zeker is! Ik ontferm me over het liveblog voor de website en de socials. Zo zorg ik ervoor dat alles snel online komt te staan. Ik kijk er heel erg naar uit om verslag te doen van dit grote muzikale feest en ervoor te zorgen dat de mensen thuis of in de zaal meteen de laatste updates te zien krijgen! Zeker als veel mensen het tegelijkertijd zien kan dat echt een kick geven. Zorg dus dat onze website nederlandzingt.eo.nl klaarstaat op je telefoon of tablet!”

Nederland Zingt - Tirza

Sifra - Online Redacteur

In aanloop naar de Nederland Zingt Dag heb ik heel veel gedaan aan de promotie van de dag. Met het team wat erachter zit, hebben we leuke acties bedacht en we kregen mooie reacties. Dit was ontzettend leuk om te doen! Zo tof om met de voorpret bezig te zijn. Op de dag zelf zal ik samen met Henk van Steeg en een cameravrouw rondlopen op het terrein. We gaan leuke content opnemen, interviews doen en vooral ontdekken wat er allemaal achter de schermen gebeurt. Hoe bereiden de artiesten zich voor? Hoe is de spanning? Wat komt er allemaal bij kijken? Daarnaast heb ik ook een rolletje tijdens het pauzeprogramma, samen met Henk verzorg ik ook een heel leuk muziekspel waar je een prijs mee kunt winnen! Wat we gaan doen verklap ik nog niet. Maar: Vergeet dus zeker het pauzeprogramma niet.”

Nederland Zingt - Sifra
--:--