Ga naar zoekveld

Biografie Andries Knevel

Andries Knevel wordt op 13 februari 1952 geboren in Naarden. Hij haalt zijn diploma HBS-B en studeert daarna Economie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Al snel maakt hij de overstap naar de studie Theologie. Na zijn studie gaat hij aan het werk als Leraar Godsdienst en Maatschappijleer in Ridderkerk, waarna hij vervolgens aan de slag gaat bij de Evangelische Omroep.

In 1978 begint Knevel zijn loopbaan bij de Evangelische Omroep als Freelance Redacteur/Verslaggever voor het programma ‘Tijdsein Radio’. Elf jaar later wordt hij eindredacteur van dit programma. Vanaf 1992 presenteert hij de talkshow ‘Het Elfde Uur’ waar onder andere premier Jan Peter Balkenende te gast was. In de laatste uitzending wordt hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Knevel is verder bekend van de programma’s ‘Knevel op Zaterdag’ en ‘Herberg de Verandering’. Samen met collega Tijs van den Brink presenteert hij onder andere ‘De Vijfde Dag’ en ‘Knevel en Van den Brink’. In 2017 maakt hij de overstap naar de afdeling Representatie bij de EO waar hij meewerkt aan programma’s voor en namens de protestantse kerken.

Recente programma’s die hij presenteert, zijn ‘Andries’, ‘Andries en de wetenschappers’ en ‘Groot Nieuws’ op NPO Radio 5.

Naast zijn werk op radio en televisie zet hij een etherleergang op, bestaande uit dertig door hem geredigeerde boeken. Ook schrijft hij een aantal boeken over het medium televisie. Van 1993 tot 2006 is hij lid van de directie van de EO. In 2016 schrijft hij zijn boek ‘Het geheim van de paus’.

Andries Knevel is getrouwd met Rietje en ze hebben samen drie kinderen.