Ga naar zoekveld

Biografie ds. Arie van der Veer

Ds. Arie van de Veer presenteert mede het EO-programma 'De Kapel' en 'De Bijbel Open', een rubriek in het radioprogramma 'De Muzikale Fruitmand' (NPO Radio 5). Van 1990-2008 was hij voorzitter van de Evangelische Omroep.

Carrière

Arie van der Veer wordt geboren op 30 januari 1942 in Vlaardingen. Na het halen van zijn diploma aan het lyceum gaat hij studeren aan de Theologische Universiteit van de Christelijk Gereformeerde Kerken in Apeldoorn en gaat hij aan het werk als predikant. Vanaf 1990 tot 2008 is hij voorzitter van de Evangelische Omroep. Later wordt hij lid van het College van A-zendgemachtigden.

Nederland Zingt

Arie van der Veer is vooral geliefd en bekend als presentator van de Nederland Zingt Dag en het televisieprogramma Nederland Zingt (op Zondag). In dit programma werden geestelijke liederen ten gehore gebracht, ontving Arie een gast en sloot hij af met een meditatie.

Schrijver

Als schrijver kennen we Van der Veer ook. De afgelopen jaren zijn er verschillende boeken van hem uitgegeven zoals Ik leg mijn leven voor U, Over leven in de woestijn en Onderweg. Dit is de dag, een dagboek voor jong en oud, schreef hij samen met zijn dochter Ellen Laninga.

Momenteel is hij, naast presentator, onder meer nog altijd als predikant verbonden aan de Christelijke Gereformeerde Kerk van Zwolle. Zijn werk daar bestaat vooral uit het voorgaan in diensten voor buitenkerkelijken.

Hij is getrouwd met Ees en samen hebben ze kinderen en kleinkinderen.