Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Ik ben zo eenzaam, dat er ik er wel eens naar verlang dat ik inslaap en niet meer wakker wordt." | Het verhaal van Cor Minderman

4 oktober 2019 · Leestijd 3 min

Elke dag speelt Cor een lied voor zijn vrouw, Joke. Ook als zij, na ruim 61 jaar huwelijk, komt te overlijden, blijft hij dit voor haar doen. "Ik mis haar zó," zegt Cor. “We waren elke dag samen, deden alles samen. Ze was mijn grote liefde. Ik ben zo eenzaam, dat er ik er wel eens naar verlang dat ik inslaap en niet meer wakker wordt. Omdat we dan allebei samen veilig in Jezus’ armen mogen zijn.” Al zijn er nog zoveel andere lieve vrienden en familieleden om hem heen, toch voelt hij zich alleen. En zoals Cor zijn er nog veel andere mensen die zich eenzaam voelen.

Ben je benieuwd welk lied Cor elke avond speelt? Kijk dan naar onze uitzending van Nederland Zingt Dichtbij op zondag 6 oktober (11:00 uur op NPO 2). Daar is Cor Minderman onze gast en vertelt hij welk lied zoveel voor zijn vrouw betekende dat hij het nog elke dag speelt. Door zijn verhaal willen wij ook in de Nationale Week tegen Eenzaamheid aandacht besteden aan de impact van eenzaamheid en het belang van omzien naar elkaar. Deze uitzending is zondag 6 oktober om 11:00 uur te zien op NPO2 en daarna op onze website.

Kostbare schatten

Definitieve_cover-page-001

Het verhaal van Cor is één van de levensverhalen die zijn beschreven in het boekje Kostbare Schatten van Ark Mission.

"In het prachtig vormgegeven boek staan indrukwekkende levensverhalen van bekende en minder bekende christenen, ‘vergeten’ recepten, favoriete bijbelteksten en nog veel meer" zo staat te lezen op de website van Ark Mission.

Wil je het bestellen? Ga dan naar www.arkmission.nl/kostbareschatten

Wil jij ook iets doen tegen eenzaamheid?

Deel een lied
Een klein gebaar, maar het kan zoveel voor iemand betekenen. We hebben een aantal prachtige liederen voor je klaargezet, bekijk en deel ze door op de button hieronder te klikken.

Deel een lied met iemand

Andere mogelijkheden
Op de website van 'Eén tegen eenzaamheid' vind je meer mogelijkheden om iets te doen tegen eenzaamheid. Ook als je zelf eenzaam bent, kun je hier lezen wat je daaraan kunt doen.

Logo_Voor_De_Geraniums

Samen met je kerk
Doe dan samen met jouw kerk mee met het vriendschapsprogramma ‘Voor de geraniums’ van Ark Mission. Het doel van het vriendschapsprogramma is duurzame en betekenisvolle relaties op te bouwen tussen eenzame ouderen en gezinnen om eenzaamheid onder ouderen terug te dringen. Vraag de gratis toolkit aan (alleen verzendkosten) via www.voordegeraniums.nl

--:--