Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leuk! Tips voor het luisteren van een podcast

15 november 2023 · Leestijd 3 min

Podcasts zijn helemaal in. Maar wat zijn het precies en hoe kan ik een podcast eigenlijk beluisteren? In dit artikel geven we je een korte uitleg. En we zetten een paar podcast-tips voor liefhebbers van christelijke muziek op een rijtje.

Wat is een podcast? 

Een podcast is een soort radioprogramma dat je op elk moment kan luisteren. Ze zijn er over allerlei onderwerpen. Er zijn podcasts met interviews, podcasts met muziek of podcasts waarin experts of een groep vrienden gezellig over een onderwerp kletsen. Je kunt ze luisteren wanneer het je uitkomt, bijvoorbeeld tijdens het wandelen, sporten, autorijden of het huishouden.

Waar kan ik podcast beluisteren?

Wanneer je een podcast wilt luisteren, kun je op je telefoon gebruik maken van een podcast-app. Apple (voor iPad en iPhone) heeft een eigen podcast-app die meestal standaard op je apparaat staat: Apple Podcasts. Voor Android-apparaten kun je gebruik maken van Google Podcast. Andere veelgebruikte apps zijn Spotify of NPO Luister.

Nadat je een podcast-app hebt geïnstalleerd, kun je zoeken op een interessante podcast. Wil je een EO-podcast luisteren, dan kun je EO intypen en kom je gelijk bij een lijst van EO-podcasts uit. Of zoek een mooie uit op eo.nl/podcasts. De EO heeft verschillende podcasts over hele diverse onderwerpen. Er zit voor iedereen wel iets tussen. Je hebt wel internet nodig voor het luisteren van een podcast.

Hebben jullie nog podcast-tips? 

Als je van zingen en christelijke muziek houdt, zijn er een paar EO-podcast die we je van harte kunnen aanbevelen. Allereerst is dat de podcast Dit Is Mijn Lied. Daarin wordt het verhaal achter bekende kerkmuziek uitgeplozen. In iedere aflevering leren we een stukje over de geschiedenis van een lied en horen we wat de impact van het lied is in levens van mensen. Muziek raakt, en dat voel je in deze podcast heel goed. Mooi hoe de verhalen dichtbij jezelf komen. 

Een andere podcast die je misschien leuk vindt is de podcast Alle Registers Open. Dit is een podcast voor orgelliefhebbers. Elsbeth Gruteke gaat in gesprek met bekende Nederlandse organisten. Wie zijn deze mannen en vrouwen die vaak verborgen zitten achter dat kolossale instrument?  Wat inspireerde hen om orgel te gaan spelen? En welke betekenis heeft de muziek voor hen?

Wij wensen je veel luisterplezier!

Martin Zonnenberg: ‘Ik ben een man van het geestelijk lied’

Lees ook over:

Martin Zonnenberg: ‘Ik ben een man van het geestelijk lied’
Wauw! Het bijzondere verhaal achter 'Ik zal er zijn'

Lees ook over:

Wauw! Het bijzondere verhaal achter 'Ik zal er zijn'
--:--