Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nederland Zingt Dichtbij update: Nieske Selles

20 september 2020 · Leestijd 2 min

Op 20 september zagen we een herhaling van Nederland Zingt Dichtbij, waarin Jurjen in gesprek ging met zijn zus Nieske. In juli 2019 is er uitgezaaide eierstokkanker bij Nieske ontdekt. Hierop volgde een operatie en een intensieve behandeling. Ten tijde van de uitzending was de toekomst van Nieske en haar (pleeg)gezin nog erg onduidelijk.

Inmiddels zijn we meer dan een jaar verder. Nieske heeft ons geschreven hoe het nu met haar gaat:

‘Ik voel me goed en herstel goed.’

Het gaat goed met mij en ons! We zijn het afgelopen halfjaar opgekrabbeld, na een zwaar jaar van ziekte. Ik voel me goed en herstel goed. We zijn erg bemoedigd door alle blijken van betrokkenheid en gebed na de uitzending in maart dit jaar. Dank daarvoor!

Elke drie maanden ben ik onder controle van een arts, maar we weten ons veilig in Gods hand. Bij Hem zijn we ieder moment onder controle. Het feit dat Hij ons dag aan dag draagt, maakt dat we ook kunnen leven bij de dag: 'De Here is goed! Zijn goedheid duurt eeuwig en Zijn trouw is van generatie op generatie.' (Psalm 100:5)

Deze maand kwam het boek 'Ik ga voor God' uit dat ik samen met jongeren schreef, voor jongeren (van ongeveer 13-18 jaar). Het boek ontstond vlak voor en tijdens mijn ziek-zijn. Daardoor is het voor mij extra bijzonder dat het er nu is. Ik hoop dat het voor veel jongeren tot zegen zal zijn!

Nieske_eigen_foto

Uitzending terugkijken

Heb je de uitzending met Nieske gemist of wil je ‘m gewoon nog een keer kijken? Dat kan hier.

--:--