Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuw lied van overleden zangeres Kinga Bán: Geboren

20 januari 2020 · Leestijd 3 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Dit is het nieuwe én het laatste album van Kinga Bán: 'Geboren'. Vandaag is de eerste gelijknamige single van het album uitgekomen. Op Facebook wordt gedeeld: "In de morgen van 9 april 2019 reden Kinga en ik naar Barneveld om het laatste lied voor haar nieuwe album op te nemen. De titeltrack ‘geboren’. Het was een helder zonnige ochtend, wat deze opname wat extra’s gaf. Kinga zong met de deuren open, de zon op haar gezicht, uitzicht over de weilanden en het gefluit van vogeltjes op de achtergrond. Je hoort ze zingen aan het eind van dit lied."

Opnieuw geboren

csm_geboren_Kinga_Ban_ad768f368c

Op haar sterfdag 6 mei 2019 werd ze ‘opnieuw geboren’, zoals ze zelf graag zei. Naar die dag leefde ze toe door met familie en vrienden het leven te vieren waar dat maar kon. En natuurlijk door muziek te maken: negen nieuwe liederen ontstonden in deze periode. De laatste maanden van haar leven bleef zij haar hoopvolle liederen schrijven en zingen. Hoe dichter ze bij de hemel kwam, hoe helderder haar boodschap werd: dwars door alle stormen heen is het leven met Jezus goed én voor eeuwig. Een aantal van deze liederen verschijnen op het nieuwe én laatste album van haar wat binnenkort uit komt. (bron: http://kingaban.nl)

Liedtekst Geboren - Kinga Bán

De verte is niet ver meer, nooit was ik zo dichtbij: de stad waar ik zal wonen. En waar ik thuis zal zijn. Mijn passen worden trager, ik weet niet wat er komt. Nog één keer zal ik zwaaien en dan draai ik me om.

De stad bruist, de mensen zingen. Ik kan ze hier al horen. Elk geluid een symfonie, als muziek in mijn oren. De stad bruist, de mensen zingen. Een feest als nooit tevoren. Dan klinkt mijn naam, mijn nieuwe naam. Ik ben opnieuw geboren.

Ik leer de kleuren kennen. Nu zie ik ze pas echt. Ik ruik, ik voel, ik leef nu met alles wat ik heb. Mijn lijf zit als gegoten, opnieuw door God gemaakt. Nu drink ik wijn met Jezus, het was het wachten waard.

De stad bruist, de mensen zingen, Ik kan ze hier al horen. Elk geluid een symfonie, als muziek in mijn oren. De stad bruist, de mensen zingen. Een feest als nooit tevoren. Dan klinkt mijn naam, mijn nieuwe naam. Ik ben opnieuw geboren.

De verte is niet ver meer, nooit was ik zo dichtbij…

Tekst: Kinga Bán, Mathijn Buwalda, Roeland Smith Muziek: Kinga Bán, Mathijn Buwalda

--:--