Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prachtig! Wat een verhaal bij 'Houd vol, Hij laat niet los'

De derde aflevering van de podcast Dit Is Mijn Lied staat nu online

1 november 2023 · Leestijd 3 min

Hoe actueel kan een lied zijn? De derde aflevering van de EO-podcast Dit Is Mijn Lied gaat over het nummer 'Houd vol'. Een inmiddels bekend Opwekkingslied waar veel mensen kracht uit putten. Als je te maken hebt met persoonlijk lijden, maar ook als je de wereld ziet zuchten. Dan is daar de oproep: Houd vol, Hij laat niet los!

Het is eigelijk niet begonnen als 'Houd vol', maar als 'Hold on', vertelt zanger Kees Kraayenoord, die het lied samen met de Britse artiest Tim Hughes en Nederlandse singer-songwriter Matthijn Buwalda schreef. Hij vertelt over het ontstaan van het lied. 

Aan het woord 

Naast Kees, komen ook Robert van Twillert en Tracy van der Ploeg aan het woord. Zij delen hun persoonlijke verhalen van ziekte en hoop in de podcastaflevering. 'Ik was volledig verlamd en ik kon niets meer. En de woorden laat maar komen wat hierna komt, want Hij laat ons nooit alleen gaven mij op een gekke manier rust', vertelt Robert van Twillert. 'Ik kon niets anders dan mijn leven in Zijn handen leggen.' 'Toen ik op Tweede Kerstdag te horen kreeg dat ik ziek was, greep dit lied me zo aan', vertelt Tracy, die inmiddels weet dat ze niet meer beter zal worden.

Het lied is geïnspireerd op het Bijbelboek Hebreeën 11. 'Met een hele waslijst van geloofshelden' uit de Bijbel die het niet zagen, maar toch volhielden en geloofden.

Beluister de podcast Dit Is Mijn Lied

Over de podcast

In de EO-podcast Dit Is Mijn Lied worden de belangrijkste liederen, hymnes en gospels uit verschillende christelijke tradities besproken, ontleed en gevierd. Schrijvers, zangers en componisten delen hoe zo’n nummer tot stand komt. En bekende en minder bekende liefhebbers vertellen hun verhalen. Deze podcast laat je met nieuwe oren naar bijzondere liederen luisteren. Iedere woensdag is er een nieuwe aflevering te beluisteren. De podcast is te vinden in de app van NPO Luister en alle andere podcastapps.

Community

Deze aflevering is tot stad gekomen met hulp van de community van Nederland Zingt op Facebook en Instagram. Sluit je ook aan! Volg ons op Facebook, Instagram of Youtube. Heb jij ook een verhaal bij een lied en denk je anderen daar mee te kunnen bemoedigen of te steunen? Laat het ons weten door ons een berichtje te sturen via de sociale media. Of mail naar nederlandzingtonline@eo.nl.

--:--