Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ruud maakte Gods bescherming zelf mee: 'Het was alsof God zei: Ik zorg voor haar'

22 april 2023 · Leestijd 3 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Psalm 23 biedt veel mensen troost en bemoediging. Dat geldt ook voor de 86-jarige Ruud Mauer. De psalm werd zijn houvast toen hij afgelopen zomer een hartinfarct kreeg. Hij mocht toen heel persoonlijk ervaren hoe God voor ons zorgt.

Midden in de nacht werd Ruud wakker met pijn op zijn borst. Hij maakt zijn vrouw wakker en besluit om 112 te bellen: "Ze waren er gauw en wisten precies wat ze doen moesten. De één ging mijn bloeddruk opmeten en de ander maakte een hartfilmpje." Uit dat filmpje bleek dat Ruud een hartinfarct had. Hij moest mee naar het ziekenhuis.

'Gaat U mij thuishalen?'

Al 57 jaar is Ruud samen met zijn vrouw Geesje. Zijn ogen beginnen te stralen als hij over haar vertelt: "Ik kan haar niet missen en zij kan mij niet missen zegt ze."

In de ambulance zijn de zorgen die Ruud heeft niet voor zichzelf, maar voor zijn vrouw. Geesje ziet moeilijk en heeft daardoor, vooral 's nachts, zijn hulp nodig: "Ik zei: 'Heere, gaat U mij thuishalen? Ik moet voor Geesje zorgen!' Het was alsof de Heere zei: 'Maar ik zorg toch voor haar?' Toen dacht ik: als de Heere het doet, dan hoef ik me niet onrustig te maken. Want Hij kan het veel beter dan ik."

Bron van liefde

Toen Ruud vier dagen later thuis kwam, hoorde hij hoe God daadwerkelijk voor zijn vrouw heeft gezorgd. Een buurvrouw was bij zijn vrouw komen aanbellen. Ze had gehoord dat Ruud in het ziekenhuis lag en vroeg of Geesje bij haar wilde komen slapen. De dag daarna was er een andere buurvrouw, van een andere etage, die met precies hetzelfde voorstel kwam.

Het was bijzonder de beide buurvrouwen dit deden, want daarvoor hadden Ruud en Geesje maar weinig contact met hen. Ruud ziet het als een geschenk van God: "Toch hadden ze de liefde en gastvrijheid om dat te doen. De liefde komt van de Heere. Hij is de bron van liefde, Hij is de liefde zelf! Daar ben ik zo blij mee, ik vind het geweldig."

Psalm 23

In het dal van zorgen, haalde Ruud kracht uit de beloftes van Psalm 23: "Je hebt het al vaak gelezen en je gelooft het. Maar als je het dan zelf ervaart en meemaakt, dan zeg je: 'We hebben een geweldige God!' De Heer is te vertrouwen en Hij doet dingen die we zelf niet kunnen verzinnen."

Het hele interview kun je bovenaan dit artikel terugkijken!

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--