Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wat is jouw reactie op Pasen? Een overdenking van Jurjen ten Brinke

12 april 2023 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In de Bijbel lezen we het verhaal van twee vrouwen die bij het lege graf van Jezus komen. Zij zijn ontzettend blij. En als ze Hem even later ook echt zien, vallen ze in aanbidding voor Jezus neer. Daarna gaan ze vlug op weg om de discipelen over het wonder van Zijn opstanding te vertellen. Is dat ook jouw reactie op Pasen? Die vraagt stelt Jurjen ten Brinke je in deze overdenking.

Jezus is gestorven en opgestaan om het weer goed te maken tussen God en alle mensen. Ook jij mag de opgestane Heer, net als de vrouwen in de Bijbel, eren voor wat Hij gedaan heeft en erover vertellen. Over de blijdschap, troost en vergeving die je ontvangt omdat je gelooft dat Jezus je zonden gedragen heeft. 

Vier dingen zien we in het verhaal van de vrouwen bij het graf op Paasmorgen: ontzetting, opgetogenheid, eer bewijzen en getuigen. Je mag vragen of Hij door de Heilige Geest in je harten en leven zo wil werken dat ook jij in opgetogenheid en met ontzetting God eert, spreekt over wie Jezus voor jou is en Hoop laat zien in je omgeving. Net zoals de vrouwen in dit bijbelverhaal dat deden. 

Het verhaal over de vrouwen en het lege graf kun je teruglezen in het bijbelboek Mattheüs 28. Bekijk de volledige overdenking van Jurjen ten Brinke in de video hierboven. 

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

Luister naar dit verrassende lied: 'Hij kan zomaar naast je lopen'

Lees ook over:

Luister naar dit verrassende lied: 'Hij kan zomaar naast je lopen'
Bekijk de online Nederland Zingt specials voor Pasen met dominee Arie van der Veer

Lees ook over:

Bekijk de online Nederland Zingt specials voor Pasen met dominee Arie van der Veer
--:--