Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zing nu ook mee in het virtuele Nederland Zingt koor

2 april 2020 · Leestijd 3 min

Op internet verschijnen al veel initiatieven van virtuele koren en orkesten. Iedereen neemt zijn of haar eigen partij op vanuit huis en al die verschillende opnames worden samengevoegd totdat er een digitale mensenmassa ontstaat. En wat klinkt dat prachtig!

Zing nu ook mee met een digitaal koor

Ook Nederland Zingt komt met een virtueel koor. Speciaal voor dit initiatief gebruiken we een nieuwe liedtekst van dominee André F. Troost: ‘God zal zorgen’. Een tekst voor ‘als het coronavirus dreigt...’ 

De melodie van het lied is gelijk aan de melodie van ‘Wie maar de goede God laat zorgen’. De orgelbegeleiding voor dit lied is opgenomen door Martin Zonnenberg. Nu hebben we alleen nog heel veel zangers en zangeressen nodig. We hebben jou nodig!

Voor ons project willen we zoveel mogelijk mensen met elkaar verbinden, dus stuur ons initiatief ook door naar mensen in je omgeving. Jong en oud, PKN-lid of baptist, iedereen is welkom in ons virtuele koor! 

Wil je meedoen?

Hieronder kan je alle benodigdheden vinden om mee te zingen in het koor. Zo zal daar de orgelbegeleiding van Martin Zonnenberg, de oefen-opnames van de verschillende zangpartijen, en voor de liefhebbers ook bladmuziek te vinden zijn. Natuurlijk kan je ook de liedtekst hier vinden. 

Klik hier voor de benodigdheden

Filmtips

Om het straks tot een mooi geheel te maken, hebben we ook wat filmtips op een rijtje gezet. Bekijk die ook nauwkeurig, want het zou jammer zijn als straks blijkt dat we je video niet kunnen gebruiken.

Klik hier voor de filmtips

Insturen van je video

Stuur je opname uiterlijk donderdag 9 april via WeTransfer naar nederlandzingtonline@eo.nl. Vermeld in het bericht je naam en welke partij je hebt gezongen. 
Belangrijk: let er goed op dat de orgelbegeleiding niet te horen is in jouw video.

Wij gaan ervoor zorgen dat alle video’s samengevoegd worden en dat we op 1e Paasdag kunnen genieten van dit nieuwe bemoedigende lied.  

--:--