Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zomerse zangtips: Hoe blijf je zingen in de vakantieperiode?

21 juli 2023 · Leestijd 4 min

De zomer is aangebroken en dat betekent voor veel mensen vakantie! Een tijd voor ontspanning, plezier en avontuur, maar zeker ook voor zingen! Voor liefhebbers van zingen in een kerk kan het echter een uitdaging zijn om hun liefde voor zingen levend te houden. Daarom hebben we voor jou waardevolle zangtips op een rij gezet, om ervoor te zorgen dat je óók in deze vakantieperiode blijft zingen!

Tip 1: Zing onderweg

Of je nu met de auto, trein of vliegtuig reist naar je vakantiebestemming, neem de gelegenheid om lekker te zingen en God groot te maken terwijl je onderweg bent. Maak een leuke playlist met zomerse christelijke liedjes en zing vrolijk mee. Het verbetert niet alleen je stemming, maar brengt je ook dichter tot God.

Vrolijke muziek om de zomer mee te vieren

Lees ook over:

Vrolijke muziek om de zomer mee te vieren

Tip 2: Doe mee aan lokale zangactiviteiten

Wanneer je op je vakantiebestemming bent, zijn er misschien lokale zangactiviteiten bij jou in de buurt. Veel plekken bieden openbare zangsessies of karaokeavonden.  Misschien zijn er zelfs kerkkoren waar je naar kunt luisteren. Dit is niet alleen een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten, maar het geeft je ook de kans te zingen in een andere omgeving. Bovendien ben je op die manier een getuige en geeft het je de gelegenheid om te zingen over Gods liefde voor iedereen!

Tip 3: Zing tijdens kampvuren of strandbijeenkomsten

Vakanties zijn vaak gevuld met kampvuren, strandbijeenkomsten en gezellige avonden. Er is niets heerlijker dan gezamenlijk met vrienden of familie te zingen bij het kampvuur of bij de branding van de zee. Grijp deze gelegenheid dus vooral aan! Pak je gitaar erbij of zet je favoriete christelijke playlist aan. Tenslotte kun je God loven en prijzen waar je ook bent!

Tip 4: Houd een zangdagboek bij

Tijdens je vakantie heb je misschien niet altijd de mogelijkheid om met anderen te zingen. Om je zangroutine intact te houden, kun je een zangdagboek bijhouden. Schrijf de liedteksten op en zing a capella, waar en wanneer je maar wilt. Hoe mooi is het om de liederen die je in je hoofd hebt uit te schrijven op papier! God spreekt door liederen heen. Misschien zie je door het uit te schrijven in dat God juist op dat moment iets tegen je wil zeggen... 

Tip 5: Probeer nieuwe muziekgenres

De vakantie is het perfecte moment om je horizon te verbreden en nieuwe muziekgenres uit te proberen. Als je bijvoorbeeld gewend bent aan samenzangmuziek, probeer dan eens enkele zomerse psalmen van koren. Of nummers van die ene christelijke band waar je laatst tijdens een gesprek iets over hebt opgevangen. Het verkennen van verschillende genres kan je een nieuw of breder inzicht geven in hoe je God kunt grootmaken of aanbidden!

Tip 6: Zing in verschillende talen

Als je naar een ander land reist, grijp dan de kans om liederen in de lokale taal te leren. Mooi om bijvoorbeeld je favoriete christelijk nummer eens op te zoeken in een andere taal en deze te leren. Dit geeft het nummer weer een nieuwe betekenis én je steekt er ook nog eens iets van op!

Tip 7: Neem de Nederland Zingt App mee op reis

Zoals we al zeiden: zingen kan altijd en overal! Ook in de zomerperiode blijven wij de mooiste liederen en het leukste muzieknieuws delen. Wist je dat je via de Nederland Zingt app altijd op de hoogte bent van de nieuwste artikelen en liederen? Download 'm snel en neem Nederland Zingt mee op jouw reis!

Download de app

We bidden jou een fijne vakantie toe!

--:--